MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Flevoland eerste provincie met kleurcodes voor álle MTB-routes

  • vrijdag 13 oktober 2023

Alle mountainbikeroutes in Flevoland hebben binnenkort een kleurcode. Net als in skigebieden, geven de kleuren groen, blauw, rood en zwart de moeilijkheidsgraad van de routes aan. Wielersportbond NTFU rolt sinds 2021 dit kleurensysteem landelijk uit, maar Flevoland is de eerste provincie waarbij álle mountainbikeroutes in één keer deze bordjes krijgen. Om dat voor elkaar te krijgen, hebben de Flevolandse trailcrews nauw met elkaar samengewerkt.

Flevoland eerste provincie met kleurcodes voor álle MTB-routes

Op zaterdag 14 oktober krijgen de vrijwilligers die voor de mountainbikeroutes in Flevoland zorgen de bordjes uitgereikt. Dit gebeurt bij de speciale mountainbikeroute voor kinderen bij Lelystad. De NTFU nodigt je van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.

 

Je bent om 10.00 uur welkom op onderstaand adres: Belevenissenbos, parkeerplaats Veldweg 98, Lelystad

 

Onder andere de volgende personen staan je tussen 10.00 en 11.00 uur graag te woord:

  • Vrijwilligers van alle trailcrews uit Flevoland, zoals Almere, Lelystad, Urk, Zeewolde
  • Troy Corsen, belangenbehartiger MTB bij de NTFU
  • Tom Sloetjes, projectleider bij Sportservice Flevoland
  • Harold Hofstra, gedeputeerde bij Provincie Flevoland

Neem zeker ook je eigen mountainbike mee, om na afloop zelf een rondje te trappen!

 

 

Bergop in de polder

Bij de Flevopolder denk je niet meteen aan mountainbiken. Niet vreemd: de polder ligt gemiddeld een metertje of vijf onder zeeniveau en is zo plat als een dubbeltje. Schijn bedriegt. Tussen Almere en Urk ligt maar liefst 160 kilometer aan mountainbikeroutes. Van een kinderroute, tot venijnige kuitenbijters, steile afdalingen en het betere bochtenwerk: voor elke mountainbiker wat wils. Reden genoeg voor de provincie om alle mountainbikeroutes zo'n kleurcode te geven. Zo kan elke mountainbiker - van jong tot oud en van beginner tot gevorderde - met meer plezier en veiliger mountainbiken.

 

Bron: NTFU