MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Fietssport Trail Update 06/2020

  • zondag 5 juli 2020

Er gebeurt veel op het gebied van MTB-routes in Nederland. Een korte update van de Nederlandse trails. Wat kun je de komende periode verwachten en welke nieuwe routes zijn een bezoekje waard?

Door het coronavirus en de intelligente lock-down zijn alle officiële openingen van MTB-routes en bikeparken afgelast of uitgesteld. Maar niet getreurd; de grote groep aan vrijwilligers blijft bezig met bouwen en onderhouden. Dat betekent dat we met de laatste opleveringen van nieuwe routes op een totaal van 239 bewegwijzerde routes zitten. Een enorm aantal voor zo’n klein en vlak kikkerland. Wat is er allemaal bijgekomen sinds dit voorjaar?

 

Fietssport Trail Update 06/2020

 

Bikepark Gorinchem
Maandag 18 mei is het Bikepark Gorinchem geopend. Het is openbaar terrein en voor iedereen toegankelijk. Het algemene protocol vanuit de gemeente omtrent sport in de buitenruimte wordt gehanteerd. Ook zijn de leefregels van het bikepark belangrijk, deze staan vermeld op een groot bord bij de ingang.

De gemeente trok vorig jaar 60.000 euro uit voor de aanleg van dit bikepark. Een bedrag dat voor de helft uit de pot ‘Bliek in Actie’ komt. Dat geld heeft Gorinchem opzijgezet voor de inwoners van de stad die met leuke en creatieve ideeën komen om hun eigen woonomgeving te verbeteren. BikePark Gorinchem ligt aan de Mollenburgseweg ter hoogte van het Da Vinci College.

 

MTB route Havelte Zuid-Oost
Het Drentse Havelte kleurt oranje. Een nieuwe lus aan de MTB-routes rond Havelte betekent een nieuwe kleur. De start is bij de Vlindertuin. Even groen trappen en dan goed opletten bij de splitsing om dan verder alleen het oranje teken te volgen. Naast singletrack en het nodige technische werk is ook de omgeving het bekijken waard. Het laatste gedeelte (gezamenlijk met blauw) kan je nog even op de trappers staan om de 25 km van de oranje lus te volbrengen.

 

Zes nieuwe routes in de Achterhoek

De Achterhoek doet ook lekker mee om het MTB-routenetwerk in Nederland te vergroten. Maar liefst zes routes zijn toegevoegd of aangepast aan het huidige 2.0+ tijdperk. Borculo, Gorssel-Noord, Gorssel-Zuid, Lochem, Vorden en Zutphen. Naast deze nieuwe routes wordt er ook nog hard gewerkt aan meer routes in de Achterhoek. Achterhoek…, verrassend veelzijdig.

 

Middelburg en Westkapelle
De routes in Zeeland worden gelukkig ook steeds mooier. Er zijn een hoop initiatieven gaande en een actieve vrijwilligersgroep zorgt ervoor dat Zeeland steeds meer op de MTB-kaart komt te staan. Met het plaatsen van de infoborden bij de routes Middelburg en West- en Oostkapelle zijn er weer twee routes aan de Zeeuwse kust opgeleverd. Mooi werk mensen…

 

Bant in Flevoland
Dat Flevoland hard aan de weg timmert om er een fietsprovincie van te maken, is inmiddels wel bekend. Maar dat ze ook hard aan het zandpad timmeren om in Flevoland een MTB-netwerk te laten ontstaan, is wellicht wat minder bekend. Met de 2 km lange nieuwe route bij Bant komt het totaal op 11 MTB-routes in Flevoland. Elke gemeente van Flevoland heeft nu minimaal 1 MTB-route. Het kan maar zo zijn dat ze de grootste dichtheid hebben van gemeentes met een MTB-route per provincie van Nederland. Zie voor een overzicht Sportflevo.

 

Bikepark Holten
Holten is niet meer ‘on hold’. Holten is open, althans t het Bikepark Salland-Twente. Geen officiële opening helaas, maar toch opengesteld voor het publiek. Het bikepark biedt voor een ieder wel een uitdaging. Is het niet de Northshore dan wel de Jumpline, de Rockgarden of de Pumptrack. Een aanwinst voor Twente waar je net weer wat andere skills kan oefenen dan op een doorgaande mountainbikeroute.

Geschreven door Redactie Fietssport

Bron: Fietssport Magazine