MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Fietssport Trail Update 03/2020

  • dinsdag 31 maart 2020

De bouw en onderhoud van MTB-routes gaat ondanks de coronacrisis 'gewoon' door. Uiteraard worden de RIVM-richtlijnen scherp in de gaten gehouden. Alle aanstaande openingen zijn wel geannuleerd. Een korte update van de Nederlandse trails.

Wat kun je de komende periode verwachten en welke nieuwe MTB-routes zijn een bezoekje waard? Een beperkte update deze keer, mede door de uitbraak van het COVID-19 virus. 

 

Fietssport Trail Update 03/2020

 

Nieuwe tracks
Giant Track Ruinen 
De Giant Track in Ruinen is twintig kilometer lang. Een route met veel afwisseling, waaronder brede, rechte paden en uitdagende singletracks. De route is verrassend technisch en heeft 'maar liefst' zestig hoogtemeters. Best vlak dus, maar dat mag de pret niet drukken. De track is op 13 maart geopend voor publiek, maar de officiële opening vindt op een later tijdstip plaats. Zodra de coronacrisis onder controle is, volgt er een nieuwe datum.

 

MTB route Urkerbos
De 6,5 kilometer lange MTB-route op het Urkerbos is klaar voor gebruik. De opening stond gepland op vrijdag 20 maart, maar is verschoven naar een nader te bepalen datum. De vrijwilligers van Wielervereniging Urk hebben het parcours uitgezet. En wie A zegt, moet ook B zeggen, dus zorgen zij ook voor het onderhoud van de route.

 

MTB route Rijk van Nijmegen
28 maart is een belangrijke dag voor de vrijwilligers van de MTB-route Rijk van Nijmegen. De opening van twee MTB-routes met de bordjes op de palen. Die bordjes komen er wél, de opening (vooralsnog) níet. Het wordt een eentonig verhaal, maar ook hier gooit de coronacrisis roet in het eten. De ceremonie wordt verplaatst, maar er wordt wel met man en macht gewerkt om de routes op 28 maart open te stellen voor gebruik. Of ze dit gaan halen, is even afwachten of de RIVM-richtlijnen niet worden aangescherpt. 

 

Den Treek-Henschoten, Leusden
Eén landgoed, twee routes! Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de mountainbikeroutes op het landgoed. Vanaf 1 april is een vignet verplicht. Het vignet kost € 25,-. Een dagpas € 5,-. Op 4 april stond de openingsceremonie van de Treeker MTB Trail gepland, maar deze wordt verplaatst.

Binnenkort geopend

 

MTB route Sibculo Zand en Veen
Het plan was om de 27 km lange route te openen op 4 april, maar de openingsceremonie is verplaatst naar oktober. Jammer dat de lange voorbereidingen, het vele werk en het enthousiasme van de vrijwilligers niet omgezet kan worden naar een officiële opening. Iedereen heeft echter begrip voor de reden. Er spelen nu belangrijkere dingen dan nieuwe MTB-routes. 
Bron: Fietssport Magazine