MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Feestelijke opening mountainbikeroutes Almere

  • donderdag 5 september 2019

Eindelijk is het dan zover: na ruim drie jaar voorbereiding en driekwart jaar bouwen, wordt de nieuwe mountainbikeroutes Almere Kemphaan en Almere Braambergen op zaterdag 7 september 2019 officieel geopend.


Op 8 september 2016 vond de eerste bijeenkomst plaats over de ontwikkeling van een nieuw mountainbikeparkoers op het Stadslandgoed de Kemphaan en de voormalige stortplaats Braambergen. Met de betrokken partijen - Staatsbosbeheer, NV Afvalzorg, routebouwer Tracks & Trails, de mountainbikegroep van de FRTC Almere (later omgevormd tot de stichting MTB&More), de gemeente Almere en Reimert Infra – werd intensief overlegd en dat resulteerde in een breed gedragen projectplan. Als uitvloeisel van dat plan is in oktober 2018 gestart met de aanleg van de MTB-route Kemphaan en in januari 2019 met de MTB-route Braambergen.

 

Feestelijke opening mountainbikeroutes Almere

 

Op dit moment zijn beide parkoersen van respectievelijk 6,2 en 5,8 kilometer volledig gereed en worden ze samen onder de naam Giant LIV Track met alle betrokken partijen officieel geopend op zaterdag 7 september 2019 om 10.00 uur, op het Outdoorpark SEC Almere, Verlaatweg 2, 1358 AJ Almere. Het Outdoorpark is gekozen als officieel trailcenter en hoofdstartpunt van beide routes. Bij het trailcenter zijn een hangout, horecavoorziening, kleedruimte, fietsenstalling, parkeerruimte en technische voorzieningen voorhanden zodat bikers van in en buiten Almere zowel voor als na hun rit een prachtig meetingpoint direct aan de route hebben.


De openingshandelingen zullen bestaan uit het doorknippen van een lint door de heer J.Lindenbergh, wethouder Financiën, Sport, Digitalisering en Dienstverlening van de Gemeente Almere. Aansluitend zal een routebord worden onthuld. Daarna zal er een stoet fietsers vertrekkken richting de locatie Braambergen/Groenlingweg waar eveneens een routebord zal worden onthuld.

 

Direct na de opening zal het parkoersgedeelte Kemphaan vrij toegankelijk zijn (behalve op zondag 8 septmber ivm het NK Triathlon!). Het gedeelte Braambergen zal vanaf zaterdag 14 september tot uiterlijk half oktober alleen op zaterdagen en zondagen geopend zijn van 10:00 tot 14:00 in verband met het afronden van enkele werkzaamheden op het terrein.

 

Na half oktober zal naar verwachting het terrein dagelijks toegankelijk zijn van zonsopgang tot zonsondergang. Overigens is voor het parkoersgedeelte Braambergen een vignet nodig dat voor 5 euro kan worden gekocht bij het bovengenoemde trailcenter, de lokale rijwielhandelaren, de VVV-Almere en het bezoekerscentrum Almeerderhout op de Kemphaan. Laatstgenoemde locatie is overigens ook een tweede startpunt van de route. Voor meer informatie over de routes, vignettenaankoop, enz. kun je terecht op de website www.mtbmore.nl
Dit project is gerealiseerd met steun uit het ELFPO, Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland!