MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Ere presenteert nieuwe ultralichte wielsetcollectie

  • zaterdag 21 januari 2023

Ere presenteert met trots hun geheel vernieuwde Genus-wielencollectie op Velofollies 2023 in Kortrijk, België. De nieuwe Genus wielen zijn volbloed performance wielen, gemaakt om de competitie achter je te laten en stellen niet teleur op het gebied van gewicht, stijfheid, aerodynamica en design.

Ere presenteert nieuwe ultralichte wielsetcollectie

Met de keuze uit drie velghoogtes - 30, 45 en 65 mm - en de 21 mm binnenrandbreedte, is er genoeg keuze voor het juiste racecircuit. De gloednieuwe en 100% in-house ontworpen Panama-naven met een spaakverhouding van 2:1 worden geleverd met een 36-star ratchet freehub body, klaar voor Shimano, Campagnolo en Sram. Panama-naven zijn uitgerust met SKF-lagers, maar kunnen ook achteraf worden uitgerust met keramische lagers. Bovendien heeft Ere het gewicht terug weten te brengen tot slechts 264 gram voor de achternaaf en 131 gram voor de voornaaf.

 

De wielfabrikant gaat nog een stap verder en biedt de keuze om Genus-wielen te bestellen met de vertrouwde Sapim CX Ray-spaken of met hun eigen Ere Aeris full carbon-spaken. Met de laatste keuze bespaar je maar liefst 25 gram per wiel.

 

 

De Genus wielen zijn ongelooflijk sterk, duurzaam, stijf en lichtgewicht en de beste in hun klasse. Met een berijdersgewicht van 130 kg kunnen ze iedereen zonder beperkingen bedienen. En naast functionaliteit wil je natuurlijk ook een wielset die er geweldig uitziet. Het gestreepte design is dan ook het eerste wat opvalt. De lijnen op de full carbon velgen zijn geïnspireerd op de beroemde gitaar van Eddy van Halen.

 

Bezoek stand 335 op Velofollies in Kortrijk om de wielen zelf te zien en te ervaren hoe licht ze zijn. De wielen zijn binnenkort verkrijgbaar op www.ereresearch.com of bij een Ere-dealer in de buurt.