MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Eindelijk weer toeren op je mtb met de Berkelstee MTB Challenge

  • vrijdag 4 juni 2021

Het afgelopen jaar was om bekende redenen geen feest als het gaat om het aantal georganiseerde toertochten. Het wordt daarom hoog tijd om de schade in te halen! Dat kan door deel te nemen aan de Berkelstee MTB Challenge, een uitdagende 3-daagse mountainbike tocht door de schitterende omgeving van de Achterhoek en Twente. 

Eindelijk weer toeren op je mtb met de Berkelstee MTB Challenge

Het kleinschalige vakantiepark De Berkelstee in Eibergen (winnaar van de Booking.com Traveller Review Awards 2021) is hierbij de thuisbasis. Mountainbiken is in deze regio hot. Elk jaar komen hier weer nieuwe routes bij die tot de top van Nederland behoren (denk aan Lochem, Vorden, Rijssen, Markelo, Haaksbergen, etc.). De Berkelstee Challenge maakt gebruik van zowel de aangelegde single track routes als van andere, grotendeels onverharde, routes door natuurgebieden, over het glooiende landschap, langs rivieren en beken, door bossen en langs weilanden. Er zijn 3 zeer afwisselende tochten uitgezet van elk zo´n 80 á 90 km voor de zeer geoefende mountainbikeliefhebbers en ´light´ versies van 60 á 70 km voor de gemiddeld geoefende bikers. Dit jaar vindt de Berkelstee Challenge plaats van 2 t/m 5 september, 9 t/m 12 september (ladies only), 16 t/m 19 september en 23 t/m 26 september. 

 

 

Het uitgangspunt bij de Challenge is simpel. Je wordt volledig ontzorgd door het team van organisator Sportwijzer; het enige dat je zelf nog moet doen is fietsen. Alle maaltijden, (sport-) drank en snacks zijn inbegrepen. Evenals het gebruik van de GPS navigatiesystemen, waarmee de routes gereden kunnen worden (hoewel een groot deel van de routes prima aangegeven staat). Er is een werkplaats om je mtb schoon te maken en te prepareren voor de nieuwe rit. En mocht het nodig zijn dan is een vervangende mtb beschikbaar. Ook is er de mogelijkheid om een basic bikefit af te nemen, zodat we je fiets helemaal kunnen optimaliseren voor de Challenge. Oh ja, natuurlijk ontbreekt ook de jacuzzi niet op het park na aankomst van een dagje ‘beuken op je mtb’.

 

Je kunt je opgeven vanaf een groepsgrootte van 2 personen t/m 19 personen. Iedere groep heeft z´n eigen (of meerdere) recreatiewoning(-en) op het park. En iedere groep bepaalt zijn eigen tempo. Samen met anderen fietsen is uiteraard mogelijk (en kan ook buitengewoon gezellig zijn!), maar dat hoeft dus zeker niet. Ongedwongenheid staat centraal.

 

 

 

Durf jij deze Challenge aan?

Kijk dan voor het volledige programma en meer informatie op: https://www.berkelsteemtbchallenge.nl/

en meld je snel aan (het aantal plekken is beperkt tot 19 personen per weekend).