MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Eerste mountainbiketeller in Vlaams-Brabant op Kesterheide ingegraven

  • maandag 2 maart 2020

Vlaams minister van Sport Ben Weyts en burgemeester Michel Doomst hebben de allereerste mountainbiketeller in de provincie Vlaams-Brabant ingegraven op de MTB-route die over de Kesterheide loopt.

Eerste mountainbiketeller in Vlaams-Brabant op Kesterheide ingegraven

 

“Mountainbiken kent al jaren een exponentiële groei”, zegt Weyts. “Vandaag kunnen mountainbikers zich uitleven op reeds 166 bewegwijzerde routes, goed voor bijna 8.000 km mountainbikeplezier. Met een nieuw monitoringsysteem kunnen we nu ook effectief het aantal mountainbikers tellen.”

 

Om de groei van de mountainbikesport in kaart te brengen, investeert Sport Vlaanderen in vijf pilootprojecten, één in elke provincie. “Meten is weten”, zegt Weyts. “Met dit meet- en monitoringsysteem gebaseerd op elektro-magnetische technologie kunnen we nagaan welke de piekmomenten op een mountainbikeroute zijn en hoeveel sportievelingen gebruik maken van de route.”

 

De verzamelde data wil Sport Vlaanderen gebruiken om bijkomende initiatieven te nemen om het mountainbikegebruik verder te stimuleren. Eventueel kunnen er parcoursaanpassingen aangebracht worden om meer fervente mountainbikers aan te trekken. Dit kan gaan om bijvoorbeeld de aanleg van meerdere zandstroken, hindernissen of meer klim- en daalwerk zodat de uitdaging groter wordt.

 

Bron en foto: Persinfo