MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Een maand trainen en leven als PRO: Materiaal

  • woensdag 14 juli 2021

In Nederland zijn er twee CUBE Stores, fietsenzaken waar alleen fietsen, kleding en assescoires van de CUBE-collectie worden verkocht. Eén daarvan ligt op de Utrechtse Heuvelrug: de CUBE Store Leersum. Zij ondersteunden André Deunhouwer met het volbrengen van zijn challenge: Een maand Trainen en Leven als een PRO. Een perfect uitvalsbasis!

Een maand trainen en leven als PRO: Materiaal

CUBE Store Leersum

Zoals je van een CUBE Store mag verwachten, is het een hele toffe winkel waar je terecht kunt voor al je CUBE fiets-, kleding- en accessoires aankopen of adviezen.  Het assortiment fietsen bestaat uit mountainbikes, racefietsen, crossers, e-bikes, toerfietsen en fietsen voor woon-werkverkeer van het Duitse merk CUBE. Naast de fietsen bieden ze je ook alles wat op, naast en bij de fiets hoort voor de beste prijs-kwaliteit. 
Je vindt er gerenommeerde merken als Lezyne, Schwalbe, RFR, Selle Italia en meer. Ook is er een ruime keuze in sportvoeding.

 

Professioneel personeel
Bij CUBE Store Leersum vinden ze het belangrijk dat je goed op je fiets zit. Je krijgt dan ook een persoonlijk advies en er wordt geluisterd naar je wensen en behoeften. Dankzij de rijke ervaring als fietsers, van zowel de verkopers als monteurs, kunnen ze je goed adviseren en weten ze wat bij jou past. Of het nu gaat om een nieuwe fiets, kleding en accessoires of het onderhoud aan je fiets.

 

Ondersteuning bij de Challenge
Voor het filmen van alle mountainbikeroutes in Nederland rijdt Andre al geruime tijd op een CUBE Stereo 150 Full suspension MTB

 

CUBE Stereo 150 C:68 TM29

Er was een tijd dat je goede afdaalkwaliteiten moest bekopen met slechte klimeigenschappen. Die tijd is voorbij. Het Fox-onderstel van de Stereo 150 C:68 TM, met een 36 Float Factory voor en een Float X2 achter, strijkt keien glad alsof ze niet bestaan. 

 

Voor het volbrengen van de uitdaging: een maand leven en trainen als PRO heeft hij een CUBE hardtail, een CUBE gravelbike en een CUBE E-bike in bruikleen gehad. De CUBE Store in Leersum heeft ondersteunt in het onderhoud van de bikes die nu nog meer en intensiever zijn gebruikt. Ook was de Store een fijn plek om even te chillen en verhalen en ervaringen te delen.

 

CUBE Reaction C:62 Eagle

Het frame en de afmontage van deze carbon hardtail laten geen ruimte voor twijfel; dit is een machine voor pure en ongelimiteerde snelheid. Deze carbon knalbak heeft alles aan boord dat de ambitieuze wedstrijdrijder zich maar wensen kan. 

CUBE Cross Race C:62 SLT

Kan jij ook niet wachten tot de dagen weer korter worden? Dan ben jij rijp voor de Cross Race C:62 SLT Gravelbike, met onderdelen die je niet in de steek laten. 

CUBE Stereo Hybrid 140 HPC

Je hebt ’m verdiend; een Bosch all-mountain zonder compromissen. Van z’n Fox Factory zadelpen tot de Shimano XT vierzuigerremmen, we hebben voor de Stereo Hybrid 140 HPC Action Team de beste onderdelen geselecteerd. De basis is de Bosch CX aandrijflijn met geïntegreerde 625 Wh accu en Nyon display. 

 

Fiets aanmeten
Ook voor het aanmeten van de juiste fiets kun je terecht bij CUBE Store Leersum. Dat kan middels de idMatch Bikefit methodiek. Dankzij deze methodiek wordt er een compleet individuele berekening gemaakt van de voor jou ideale fietspositie. Eventueel te vervangen onderdelen – van bijvoorbeeld SQlab, Newmen en Selle Italia – kunnen meteen worden aangeschaft.

 

Trail Centre
Een TRAIL CENTRE kom je veelal in het buitenland tegen en wil zeggen dat je met je nieuwe of gehuurde fiets direct aan het mountainbike parcours zit. Om de hoek van CUBE Store Leersum vind je dan ook de mountainbikeroute van Leersum.
Als trailcenter biedt de winkel de gelegenheid om een (E-)MTB of andere (E-)bike te huren. Fietsen die je in deze bosrijke omgeving goed kunt uitproberen. Daarnaast kunnen klanten zich er omkleden, en zelfs douchen na een stevige rit.