MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Digitaal mountainbikevignet Grenspark voortaan verplicht

  • vrijdag 29 oktober 2021

Wie in het Grenspark Kalmthoutse Heide gaat mountainbiken, heeft vanaf nu een vignet nodig. Dat kost 12 euro per jaar en is verplicht op de intensieve lussen. Een dagpas kost 5 euro.

Digitaal mountainbikevignet Grenspark voortaan verplicht

Na een jaar van vrij ‘proeven’ van de nieuwe mountainbikeroutes in Grenspark Kalmthoutse Heide wordt nu een toegangsbewijs gevraagd in de vorm van een digitaal vignet. Mountainbikers ouder dan 18 jaar die gebruik maken van de single tracks, kunnen een vignet aanschaffen via de website van Grenspark Kalmthoutse Heide.

 

“Als natuursporter steun je zo de omgeving waarin je graag fietst. Van de opbrengsten onderhouden wij de route”, vertelt Martin Groffen, voorzitter van Grenspark Kalmthoutse Heide. Volgens Martin Groffen is een vignet geen overbodige luxe. De uitdagende tracks van in totaal 27 kilometer vergen intensief onderhoud. Vooral nu de MTB-sport tijdens de coronacrisis nog populairder is geworden, is onderhoud vaker nodig. Het vignet is enkel verplicht op de intensieve lussen of single tracks (Stoppelbergen – Groen, Wildernissen – Paars, Staartse Heide – Rood, Volksabdij – Blauw). De openbare wegen en de gele verbindingslus blijven vrij berijdbaar.

 

 

 

Ook op de verbindingsroutes en de routes Horendonkse Bossen en Wildertse Duintjes kan je rijden zonder vignet. Deze zijn tot stand gekomen met medewerking van Sport Vlaanderen, Agentschap voor Natuur en Bos en de gemeenten Kalmthout, Essen, Kapellen en Stabroek.

Het MTB-vignet voor Grenspark Kalmthoutse Heide is digitaal. Mountainbikers kunnen het zelf bestellen via de website van Grenspark Kalmthoutse Heide. Het is voldoende om dit op smartphone te kunnen tonen, samen met een identiteitsbewijs. Wie geen smartphone heeft, kan het ook op papier meenemen. (evdw)

 

Info : Klik HIER

Bron: GVA