MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

De Thule Epos: Meest veelzijde fietsendrager voor alle soorten bikes

  • maandag 29 mei 2023

Thule Epos is een nieuwe, volledig opvouwbare en kantelbare fietsendrager voor op de trekhaak met een innovatief telescopisch bevestigingssysteem voor fietsen. Ontworpen voor alle soorten fietsen van elk formaat. Of het nu gaat om mountainbikes, gravelbikes, of e-bikes met alle rare hoeken en vormen.

De Thule Epos: Meest veelzijde fietsendrager voor alle soorten bikes

Met veel plezier hebben wij jaren gebruik gemaakt van de voorganger; de Thule Easyfold. Omdat de framevorm van mountainbikes nog al wijzigt werd het steeds lastiger deze fietsen goed vast te zetten op de Twin Load. Sinds enkele weken gebruiken wij nu de Thule Epos. Het plaatsen van de fietsen kost bijna geen moeite meer. Er wordt per fiets gebruik gemaakt van een telescopische fietsbevestigingssysteem. Met deze fietsarm kunnen de fietsen vastgemaakt worden aan het frame, zadelpen of het achterwiel. 

 

 

Innovatieve, gepatenteerde, telescopische fietsarmen - een nieuwe manier om uw fietsen te bevestigen:
De telescopische fietsarmen zijn uitgerust met een draaiende kop en een verstevigde straps. Dit in tegenstelling tot eerdere fietsdragers waarbij gebruik werd gemaakt van een draaiknop. Het vastzetten van de wielen gebeurt op de vertrouwde manier door straps. De Thule Epos die wij gebruiken kan twee fietsen vervoeren. De afstand tussen de fietsen is breder gemaakt en dit maakt de kans op beschadiging van met name de bredere e-bikes kleiner. Er is ook een Thule Epos 3 uitgebracht waarop drie fietsen vervoerd kunnen worden.

 

 

Handig in elke situatie:
Als er geen fietsen zijn bevestigd, kunnen de fietsarmen plat worden opgeborgen, waardoor de kofferbak toegankelijk is, zelfs zonder de fietsendrager te kantelen. Thule Epos is ook volledig opvouwbaar om eenvoudig te vervoeren en om op te bergen wanneer hij niet wordt gebruikt.

 

Technische specificaties:
- Hoog draagvermogen van 30 kg/fiets en een totaal van 60 kg waardoor alle fietsen, inclusief zware e-bikes, vervoerd kunnen worden
- Past op alle frames ontwerpen met een diameter van 20 mm tot 90 mm
- Maakt eenvoudig transport van grotere fietsen mogelijk met een grote ruimte van 250 mm tussen de fietsen en een lange wielbasis tot 1350 mm

 

 

Diefstal beveiliging
Binnenkort is er een hoogwaardig slot leverbaar. Het slot is speciaal voor deze fietsendrager door ABUS ontworpen. De robuste kabel heeft een lengte van 150 cm en een dikte van 1,2 cm. De aansluiting wordt in de fietsendrager gemonteerd. Het slot is geschikt voor zowel de 2- en de 3bike fietsendrager.

 

Prijs
De Thule Epos 987 2Bike is leverbaar voor € 1019,95 terwijl voor de Thule EPOS 979 3Bike € 1119,95 neergeteld moet worden. Het apart leverbare slot is verkrijgbaar voor € 69,95 

 

Conclusie
Vooral het gebruiksgemak valt op, met als grootste pluspunt het sneller plaatsen en het erweer af halen van de fietsen. Heel handig is de bevestigingsarm die op elk willekeurig punt aan de fiets kan worden bevestigd. Als negatief punt moeten wij de slotjes op de bevestigingsarmen noemen, ze ogen fragiel en werken niet soepel. 

 

De fietsendragers zijn momenteel uit voorraad leverbaar bij de vakhandel. 
Wij hebben onze drager aangeschaft bij CubeStores

 

Redactie MTBroutesNL