MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

De pittigste jeugdroute van Nederland is uitgebreid!

  • woensdag 14 juni 2023

De unieke jeugdvriendelijke mountainbikeroute in het Buytenpark van Zoetermeer is uitgebreid. Kies voor de bestaande korte ronde van 1,33 km/17 hoogtemeters, of voor de nieuwe lange ronde van 3,1 km en maar liefst 133 hoogtemeters. Deze mtb-jeugdroute is de pittigste en hoogst gewaardeerde jeugdroute van Nederland! Met leuke kombochten, speelse rollers, houten vlonders, enkele flinke klimmen (mag je ook lopen!) en fantastische afdalingen. Leuk mountainbiken dus op onze openbare jeugdroute door het bos en langs dieren!

De pittigste jeugdroute van Nederland is uitgebreid!

De jeugdroute slingert door het heuvelachtige park en bestaat uit een ondergrond van zand, gravel, menggranulaat en vervallen asfalt. Een unieke bewegwijzering en infopaneel geven ter plekke de route aan, die trouwens gratis toegankelijk is. Tegenover de ingang van de begraafplaats aan de Buytenparklaan is de start.

 

Duurzame jeugdroute
Bij de aanleg van de jeugdroute is de hulp ingeschakeld van Nederlands bekendste ecoloog die ruime ervaring heeft met het aanleggen van tientallen mountainbikeroutes. Daardoor is er ook in Zoetermeer bij de aanleg van de jeugdroute maximaal rekening gehouden met de natuurlijke omgeving van het Buytenpark. Ook bestaat de ondergrond van het nieuwe deel van de jeugdroute voor een groot deel uit duurzaam hergebruikt menggranulaat. Materiaal dat normaal gesproken als afval wordt verwerkt, wordt nu hergebruikt als veilige en waardevolle ondergrond voor onze jeugdroute.

 

Fietsen huren
Mountainbikes met helm zijn te huur bij Visker Cycles, in het pand van Adventure Valley. Geopend op dinsdag t/m zaterdag.

 

Meer bewegen motiveren
Mountainbiken is een zogenaamde ongeorganiseerde sport waardoor het uitermate goed aansluit op de behoefte van jongeren. Zij willen namelijk meer flexibiliteit, minder prestatiegerichtheid en meer plezier. Bovendien kan men via social media afspreken, maar er kan ook alleen gebiked worden. Het is een spannende sport, het is in de buitenlucht en het gebruik van de openbare Zoetermeerse mtb-(jeugd)route is nog gratis ook. Volledig passend in de trends van de sportparticipatie; flexibel in ruimte en tijd, ongebonden karakter en in de openbare ruimte. Met het openen van een mountainbikeroute speciaal voor de jeugd draagt MTB Zoetermeer graag bij aan de maatschappelijke uitdaging om jongeren te motiveren meer te bewegen.

 

Meer info: https://mtbzoetermeer.wordpress.com/mtb-route/