MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Cyclon en NTFU zetten fietsplezier op één

  • maandag 3 augustus 2020

Meer tijd om te fietsen dankzij goed onderhoud

Cyclon is vanaf 1 juli preferred supplier van wielersportbond NTFU voor schoonmaak- en onderhoudsproducten. Beide partijen willen het fietsplezier van wielersporters, en specifiek de NTFU-leden, vergroten door ze te helpen bij het klein onderhoud aan hun fiets. Om de samenwerking kracht bij te zetten, maakten Cyclon en NTFU samen bij het Omnisport te Apeldoorn de grootste racefiets van Nederland schoon.

Cyclon en NTFU zetten fietsplezier op één

Klein onderhoud kost weinig moeite en vergroot het fietsplezier. “Wielersporters die hun fiets op de juiste manier onderhouden, blijven optimaal van hun racefiets of mountainbike genieten. Je fiets onderhouden is simpel en kan betrekkelijk snel. Met als voordeel: meer tijd om te fietsen. Daar helpen Cyclon en NTFU graag bij”, aldus Paul Boers, Managing Director van Cyclon.

 

Goed gesmeerd van start
De samenwerking komt volgens Cyclon en de NTFU op het juiste moment. Samen fietsen is al een tijd toegestaan en er komen ook steeds meer toertochten terug op de kalender. “Je wil zelf in goede conditie zijn, maar het is ook belangrijk dat je materiaal in orde is”, zegt Harry Brands, verantwoordelijk voor de marketing en sales bij de NTFU. Daarom gaat Cyclon bij 15 kleine en middelgrote toertochten wielersporters helpen met het onderhoud aan hun fiets. De MTB Herfsttocht in Assen is de eerste tocht waar deelnemers van de service van Cyclon kunnen profiteren. Daar is Hans Sijbring, organisator van de tocht, blij mee. “We zorgen graag dat het onze deelnemers aan niets ontbreekt. Dankzij de onderhoudsservice van Cyclon gaan onze deelnemers goed gesmeerd van start”, aldus Hans.

 

 

Grote fiets, klein onderhoud
In een video laten beide partijen zien hoeveel plezier je kan hebben van een schone fiets. Bij het Omnisport in Apeldoorn staat de grootste racefiets van Nederland. Ook deze stalen ros heeft onderhoud nodig en NTFU en Cyclon steken samen de handen uit de mouwen. “Klein onderhoud is nodig. Je materiaal blijft in orde en je fietst fijner. Daarom staan we niet alleen bij evenementen, maar gaan we samen ook filmpjes maken met tips voor fietsers om het fietsonderhoud nog makkelijker te maken”, zegt Paul Boers. “We zoeken constant naar partners die het fietsen voor onze leden leuker en gemakkelijker willen maken. Met Cyclon hebben we een gevestigde naam erbij die hiervoor zorgt”, aldus een trotse Harry Brands.

 

De video ‘Grote fiets, klein onderhoud dankzij Cyclon