MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

CUBE en Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux maken contractverlenging bekend

  • vrijdag 1 juli 2022

De samenwerking, die sinds 2015 bestaat, tussen de Duitse fietsenfabrikant CUBE en het Belgische UCI WorldTeam is met drie jaar verlengd.

CUBE en Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux maken contractverlenging bekend

Voorafgaand aan de start van de Tour de France maken CUBE en Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux de verlenging van hun samenwerking bekend. Beide partijen benadrukken samen door te gaan op de ingeslagen weg om successen op wereldklasseniveau te blijven behalen. De langdurige samenwerking is erg belangrijk voor CUBE en de verlenging vormt volgens CUBE-oprichter en eigenaar Marcus Pürner een hernieuwde bevestiging van het goede partnerschap.

 

Chris Archer (Head of Global Sales CUBE):

“We zijn erg trots om met een UCI WorldTeam samen te werken en deel uit te maken van de succesvolle ontwikkeling in de afgelopen jaren. Vanwege het feit dat we in de wielerwereld regelmatig de aandacht op onszelf vestigen en een belangrijke rol in de wedstrijden spelen, kunnen we met optimisme naar de toekomst kijken. Bovendien profiteren we van waardevolle feedback van de renners die rechtstreeks bij de ontwikkeling van onze race- en tijdritfietsen wordt meegenomen. Dankzij de onderlinge uitwisseling zijn we in staat ons productportfolio voor het road-segment nog beter te positioneren. Onze klanten krijgen fietsen van de hoogste kwaliteit die zijn getest door professionals op de meest legendarische parcoursen van het wielrennen. Meervoudige deelnames aan grote rondes en historische overwinningen van o.a. Biniam Girmay in Gent Wevelgem en andere grote klassiekers hebben de samenwerking tot dusver in sportief opzicht bekroond. Dit succesverhaal wordt nu voortgezet en we kijken uit naar de

komende jaren.”

 

De jarenlange samenwerking komt ook tot uitdrukking in het portfolio van CUBE: De opgedane kennis bij intensief onderzoek en ontwikkeling in het eigen carbon-laboratorium en de windtunnel in elke fase van het ontwerp- en productieproces komt in de UCI-conforme frames samen. Permanente tests van de verschillende carbon-vezels en -structuren vormen de basis van het ontwikkelingsproces en resulteren bijvoorbeeld in de speciaal ontwikkelde stuur-stuurpencombinatie. De waardevolle en directe uitwisseling met de profrenners zet maatstaven bij de ontwikkeling van alle fietsen voor eindklanten. De Litening C:68X is de racefiets van CUBE met een lichtgewicht carbon-frame van hoogwaardig C:68X- materiaal en optimale aerodynamische prestaties. De Aerium TT is een volledig UCI-conforme fiets met geavanceerde aerodynamische technologie die speciaal is ontwikkeld voor tijdritten. Andere innovatieve projecten zijn in ontwikkeling en zullen het portfolio verder aanvullen.

 

Jean-François Bourlart (directeur Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux):

“Ik vind het geweldig dat we deze relatie, die in 2015 begon met CUBE, zijn oprichter Marcus Pürner, Chris Archer en hun teams, kunnen voortzetten. Het merk CUBE is als een team gegroeid en streeft voortdurend naar het allerbeste, terwijl de kernwaarden van het bedrijf behouden blijven. De grote successen van ons team zijn mogelijk gemaakt dankzij de kwaliteit van de fietsen. Het is het resultaat van productontwikkeling in samenwerking met de ingenieurs, het prestatiegerichte team en de feedback van onze rijders. Met de CUBE Litening C:68X hebben wij een van de beste fietsen op de markt en een onmiskenbare troef, ongeacht het raceprofiel.

Door dit historische partnerschap voort te zetten, bouwen we aan verdere successen die we ongetwijfeld in de komende maanden en jaren zullen gaan zien. CUBE en Intermarché-Wanty-Gobert zullen in de komende drie jaar blijven groeien als een toonaangevende combinatie met een voortdurende wil om te innoveren en te ontwikkelen.

Ik ben ook blij dat CUBE verschillende andere projecten ondersteunt. We zien dat sinds 2020 met de veldritploeg, waar we al grote successen hebben geboekt, maar ook met onze nieuwe teams Development en Women's vanaf 2023.”