MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Coaches Jeltje en Sjoerd begeleiden André

  • vrijdag 28 mei 2021

André (MTB_Challenge) houdt van uitdagingen. Naast het rijden en filmen van alle mountainbikeroutes in Nederland gaf hij zichzelf een nieuwe uitdaging: "Een maand trainen en leven als een PRO".
Vanuit een groep sporters, allemaal CUBE Brand Ambassadors, leerde André Jeltje en Sjoerd kennen.  

Coaches Jeltje en Sjoerd begeleiden André

Jeltje Loomans en Sjoerd Huis in 't Veld, eigenaren van het jonge bedrijf Sport & Support in Maarsbergen zijn gespecialiseerd in het coachen van mensen die zoeken naar een gezonde en duurzame levensstijl. Doordat zij ervaring hebben met topsport en allebei gek zijn van mountainbiken, was dit een perfecte match om André te begeleiden.

 

Naast deze twee top coaches werd een team van specialisten rond André gevormd om hem te ondersteunen. Dit zijn onder andere CUBE Bikes Stores Leersum (fietsen en kleding), Garmin (horloge, pedalen met wattagemeter en digitale weegschaal)  Nutrition Kartel (voedingssupplementen), Carlien Harms (Sportdiëtiste) en Richard van der Wurff (Wattcycling Utrecht). Alle foto's rond de Challenge zijn gemaakt door Johan Bertels (Bertels Fotografie - Maarsbergen)

 

Wat kan Sport & Support jou bieden
We spraken afgelopen week met Jeltje en Sjoerd via een Teams-videomeeting. Al gauw bemerkten we de enorme gedrevenheid, maar ook de super positieve instelling van deze twee. Sjoerd is jarenlang Toptennistrainer geweest. Tot hij op een gegeven moment het roer totaal omgooide. Hij heeft zijn baan opgezegd en is een wereldreis gaan maken. Momenteel combineert hij zijn werkzaamheden bij Sport & Support met het geven van tennistraining aan Nederlandse Topjeugd.

 

 

Jeltje, master in bewegingswetenschappen en gediplomeerd sportmasseur, tenniste meerdere jaren in Amerika op topniveau. Ook heeft zij een aantal jaar als travelingcoach een jong professional begeleid. Tot voor kort werkte zij bij CUBE Stores in Leersum. Begin 2020 hebben Jeltje en Sjoerd SPORT & SUPPORT opgericht met LIEFDE voor BEWEGEN, GEZONDHEID en COACHING.

 

Met hun ervaring uit de topsport weten zij wat er nodig is om resultaat te boeken, ze slaan een brug tussen de wetten van prestatiesport en een gezonde en duurzame leefstijl. Je kunt bij SPORT & SUPPORT terecht voor onder meer HEALTHY HABITS een leefstijl programma. Dit op maat gemaakte programma kent een duur van 12 weken. Verder wordt INDIVIDUELE BEGELEIDING (personal coaching) aangeboden. Verantwoord trainen onder toezicht van een expert. Ook kunnen persoonlijke TRAININGSCHEMA'S worden gemaakt. Tenslotte kun je er terecht voor SPORTMASSAGE.

 

 

#BEWEEGREDEN

Sport & Support ondersteunt klanten op het gebied van een gezonde en duurzame leefstijl. Daarnaast willen zij zoveel mogelijk mensen aanzetten om in beweging te komen.  Om iedereen in beweging te houden stellen zij sportieve doelen. Met die reden zijn ze #BEWEEGREDEN gestart, een vijftal challenges per jaar met elk een voorbereiding van acht weken. Iedere challenge is in een andere tak van sport om iedereen zo breed mogelijk uit te dagen. 

De sporten waarin de Challenges worden georganiseerd zijn: Trailrun, Mountainbiken, Triathlon, Gravelbiken en Wandelen. De Mountainbike Challenge de Heuvelrug 100 wordt komend weekend gehouden.

 

Op welke manier begeleid Sport & Support André

Om te beginnen hebben de coaches een zogenaamde "NULmeting" gedaan. Hierbij worden verschillende beginwaarden vastgelegd zoals fysieke gesteldheid (gewicht, lengte etc), fietswaardes (snelheid, tijd, wattages) en hartslagzones. Ook is een FTP test gedaan die aangeeft welke wattages 1 uur lang volgehouden kunnen worden. 

 

 

Met deze gegevens als basis is een trainingsprogramma samengesteld. Gedurende vier weken worden deze cijfers continu vergeleken en bijgesteld. Het trainingsprogramma omvat dagelijkse oefeningen die bestaan uit kracht- en conditietrainingen. Zowel met als zonder fiets. Er wordt zelfs op verschillende fietsen getraind. Zo wordt er gebruik gemaakt van een CUBE Reaction (hardtail),  een CUBE Cross Race (cyclocross) en een CUBE Stereo E-MTB (elektrische mountainbike). Ook voor zijn voeding is een speciaal schema gemaakt. André's hartslag en rustmomenten worden ook dagelijks gemonitord. Al met al een super professionele begeleiding.

 

André's uiteindelijke doel is om de mountainbikeroute van Rhenen(Kwintelooijen) 5 maal te rijden in een snellere tijd dan gemeten tijdens de NULmeting. Het hele programma wordt door André vastgelegd in een aantal vlogs die binnenkort via zijn YouTube-kanaal te zien zijn.

 

Fotografie: (c) Bertels Fotografie