MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Boek: Mountainbiken in Nederland

  • woensdag 27 november 2019

Crossen door het bos, steile hellingen beklimmen en mulle ondergronden trotseren. In de ANWB-uitgave ‘Mountainbiken in Nederland’ geschreven door Edward Swier staan de favoriete Nederlandse MTB-routes met belevingsverhalen van elf bekende mountainbikers. Van Bart Brentjens, de eerste olympisch kampioen in 1996, tot zijn mogelijke opvolger Mathieu van der Poel. Dit boek is een mustread voor de fietsliefhebbers.

 

Boek: Mountainbiken in Nederland

 

Gisteren heeft schrijver Edward Swier zijn nieuwste boek gepresenteerd in restaurant Buiten in de Kuil in Lage Vuursche. De locatie is niet toevallig gekozen, het restaurant ligt aan het begin van twee Utrechtse MTBroutes. Tijdens de intieme bijeenkomst vertelde Edward over de totstandkoming van zijn boek. In het voorwoord zwaait Edward veel lof toe aan de site MTBroutes.nl. De eerste exemplaren reikte hij uit aan bekende mountainbike coryfeeën: Bart Brenjens, Corine Dorland en Bas van Dooren.

 

v.l.n.r.: Edward Swier, Bart Brentjens, Corine Dorman en Bas van Dooren

 

De elf (ex-)beroepswielrenners die Edward Swier interviewde voor Mountainbiken in Nederland stappen nog geregeld op de MTB. Naast Brentjens en Van der Poel verklappen ook Corine Dorland, Bas van Dooren, Maarten Tjallingii, Bram Tankink, Erik Dekker, Laurens ten Dam, Theo de Rooij, Gerben de Knegt en Anna van der Breggen in dit boek hun favoriete Nederlandse (én Belgische) routes. Deze staan allemaal, met hun startpunt, in Mountainbiken in Nederland. Ze vertellen daarnaast over hun eerste stappen in de sport, het pionieren en de ontwikkelingen van het materiaal. Ze halen herinneringen op aan hun mooiste avonturen op de mountainbike én vertellen over de uitdagingen voor de toekomst.

 

Mountainbiken in Nederland (ISBN 9789018045890) kost €19,99 en is vanaf vandaag verkrijgbaar.

Wil jij dit boek ook of wil je het krijgen van Sinterklaas of de Kerstman? Klik HIER

 

Het is mogelijk om Edward uit te nodigen voor een voordracht, evenement of clubavond. Als je voor de hele vereniging of vriendenclub boeken wilt bestellen, kan je ook mailen. Een speciale oplage, met een extra hoofdstuk en/of een andere cover, is eveneens bespreekbaar. Wie een gesigneerd exemplaar wil, of een handgeschreven opdracht, mailt naar edwardswiermedia@gmail.com