MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Bikepark in Utrecht opgeknapt

  • woensdag 17 april 2019

Het bikepark bij de Nedereindse Plas is opgeknapt. Aanstaande zaterdag wordt het nieuwe seizoen van het park geopend en zijn er dirtjumpers die een demonstratie geven.

Na jaren van minder activiteit is het terrein bij de Nedereindse Plas weer opgeknapt. De Nedereindse Plas is een recreatiegebied in Utrecht dichtbij Nieuwegein. Zaterdag 20 april kan er gebruik worden gemaakt van nieuwe jump trails. Voor degenen die liever toekijken, zijn er dirtjumpers die sprongen gaan maken.

 

Bikepark in Utrecht opgeknapt

 

Het park is bedoeld voor zowel dirtjumpen en BMX-en, wat erg op elkaar lijkt. BMX-race is ontstaan vanuit motorcross, waarbij je met kleine crossfietsen over gravel met de fiets trucs uitoefent. Dirtjumpen is vergelijkbaar, maar hierbij fiets je op een speciale dirt-mountainbike (een mountainbike met een laag frame) en spring je over steile onverharde schansen, ook wel jump trails genoemd.

 

Het is een idee van een groep jongens die zelf veel tijd door brengen op hun dirt-mountainbikes. Het doel van het bikepark is om meer jongeren aan het sporten te krijgen. De opbrengst van het hele jaar, die wordt verkregen met bijvoorbeeld kinderfeestjes, gaat naar het opknappen en vergroten van het park.

Elke week stoppen de jongens vrijwillig zeker drie uur in de bouw en onderhoud van het terrein. Ze hopen hiermee nog meer jongeren te motiveren om deze sport te komen beoefenen.
Bron: DUIC