MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Bikepark Bant ziet kaalslag en hulp tegemoet

  • zaterdag 20 januari 2024

“Even de handen voor de ogen houden”

 

Essentaksterfte eist zijn tol in het Banterbos. De essen zijn allemaal ziek, en worden gevaarlijk. Elke storm opnieuw klabatsen er bomen tegen de vlakte. Om ongelukken te voorkomen, worden ze nu gekapt.  

Bikepark Bant ziet kaalslag en hulp tegemoet

Op de kleinschalige MTBroute van Bikepark Bant betreft het wel honderd grote bomen. Het betekent dat het bosgedeelte van Bikepark Bant tot 1 maart ontoegankelijk is. Daar slaat een grote kraan grof om zich heen en baant zich een brede weg naar de onfortuinlijke bomen.

 

Wat het ook betekent: Kaalslag. Een ravage. Weg singletrack en houten staketsels die zorgden voor grappige uitdagingen voor de mountainbiker. Handen voor de ogen en afwachten wat er overblijft van hetgeen daar de afgelopen jaren tijdens vrolijke zwoegpartijen is neergelegd.

 

En dan: het woest en ledige terrein positief bezien en kijken naar nieuw ontstane mogelijkheden. Medewerkers van Gemeente Noordoostpolder hebben laten weten te zullen helpen bij het herstel van de route door het leveren van minikraan met machinist, en met wat creativiteit wordt het straks leuker dan ooit.

 

We wroeten gewoon verder!

 

Het heuvelgedeelte van Bikepark Bant en Fietscafé Fiederels zijn overigens nog steeds bereikbaar.