MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Bikefreak-magazine nummer 115 is uit!

  • maandag 2 november 2020

Nummer 115 is zojuist online gegaan. Met het verschijnen van deze editie zijn de Corona-maatregelen weer aangescherpt. We zijn helaas nog steeds niet verlost van het virus. Ook de 29e editie van Eurobike is door het Coronavirus komen te vervallen, dus de gebruikelijke reportage met de nieuwtjes van de beurs in Duitsland moeten we dit jaar overslaan.

 

In deze november uitgave publiceren we de grote MTB-lezerstest / e-MTB-lezerstest. Na acht maanden hebben we alle testgegevens van de deelnemers aan het TEST-center in twee vergelijkende tests overzichtelijk weergegeven. Uit zeven full suspension MTB's en zeven e-MTB's zijn twee verdiende winnaars gekozen.

 

Bikefreak-magazine nummer 115 is uit!

 

Bikefreak had een interview met Simon Schneller. De Duitse kampioen XCO bij de beloften blinkt vooral uit op de marathon. Zijn mooiste bikerace tot nu toe was de Cape Epic uit 2018.

 

Rijtechniekspecialist Michel Romen geeft je alle ins en outs over een van de bekendste manoeuvres uit de freeride-discipline: de drop off. Of het nu van een stoeprandje of een houten northshore constructie is, met een drop off maak je probleemloos een sprong in het diepe.

In de rubriek tooltime gaan we deze maand een versleten ketting en derailleurwieltjes van een mountainbike vervangen. Het komt gelukkig niet iedere maand voor, maar regelmatig de ketting en derailleurwieltjes vervangen voorkomt extra slijtage aan de cassette en voortandwiel(en).

 

Last but not least een prachtig trailhuntingavontuur met David Cachon in de Spaanse Pyreneeën. Lleida is het MTB-paradijs van Catalonië en heeft voldoende uitdagende trails en adembenemende landschappen om met lokale rijders te ontdekken.


Veel lees- en kijkplezier met deze uitgave!

KLIK HIER om Bikefreak Magazine 115 te lezen!

 

Guido Kartner
Hoofdredacteur Bikefreak-magazine