MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Bikefreak-magazine nummer 114 is uit!

  • zondag 4 oktober 2020

Nummer 114 is zojuist online gegaan. Met het verschijnen van deze editie zijn de Corona-maatregelen weer aangescherpt. We zijn helaas nog steeds niet verlost van het virus. Ook de 29e editie van Eurobike is van september naar november verplaatst, dus de gebruikelijke reportage met de nieuwtjes van de beurs in Duitsland bewaren we voor het december nummer.

In deze oktober uitgave publiceren we een testverslag van de Canyon Grand Canyon:ON AL 8.0, de gloednieuwe Trek Procaliber 9.8 en de set Schwalbe Racing Ray en Racing Ralph met nieuwe 'Super Race' constructie.

 

Bikefreak had een interview met Jolien Verschueren. De Belgische eliterijder Jolien Verschueren behoorde tot de internationale top van het veldrijden, met onder meer zilver op het EK.

Rijtechniekspecialist Michel Romen geeft je alle ins en outs over hoe je hogere obstakels moeiteloos bedwingt met behulp van een korte wheelie en een goed getimede gewichtsverplaatsing.

 

Bikefreak-magazine nummer 114 is uit!

 

In de rubriek tooltime gaan we deze maand de aandrijving schoonmaken. Een veelgemaakte fout bij het schoonmaken van je aandrijving, is vergeten om je remblokken te verwijderen en rotors vetvrij te maken. In woord en beeld leggen we uit hoe je dit probleem te lijf gaat.

 

Normaal tref je in de oktoberuitgave de nieuwtjes van Eurobike, helaas is de beurs verplaatst naar eind november. Om het leed van het ontbreken van een Eurobike-artikel in deze editie te verzachten, tref je op pagina 12 t/m 25 alvast de nieuwtjes aan van 9 fietsfabrikanten die hun 2021-nieuws reeds bekend hebben gemaakt.

Last but not least een prachtig trailhuntingavontuur met Hans Rey in Nieuw-Zeeland. Samen met Henri van Ash, die recent een heli bikt-bedrijf is gestart, maakte hij enkele avontuurlijke heli e-bike tochten met spectaculaire afdalingen en vergezichten.


P.S. Wil je Bikefreak-magazine voortaan iedere maand als geprint tijdschrift met de post toegezonden krijgen? Sluit dan vandaag nog een voordelig abonnement af voor de 3 uitgaven van oktober t/m december 2020 voor slechts € 9,-. Kijk op de website voor de abonnementsactie en schrijf je vandaag nog in. Het gedrukte tijdschrift van de maand oktober gaat ieder moment op de post! Hebben we je aanmelding van het print-abonnement vóór 3 oktober binnen dan ben je nog op tijd om het oktober nummer op je deurmat te ontvangen.


Veel lees- en kijkplezier met deze uitgave!

KLIK HIER om Bikefreak Magazine 114 te lezen!

 

Guido Kartner
Hoofdredacteur Bikefreak-magazine