MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Beter mountainbiken door Start2Bike

  • vrijdag 23 augustus 2019

Mountainbiken is populair. Vol enthousiasme kopen steeds meer mensen een mountainbike, maar ontdekken dan al snel dat remmen, schakelen en in balans blijven op zo'n fiets wel wat anders is dan fietsen op een gewone fiets.

 

Beter mountainbiken door Start2Bike

 

Om te voorkomen dat je enthousiasme wegebt en je mountainbike werkeloos in de schuur komt te staan, kun je deelnemen aan Start2Bike. Een laagdrempelig trainingsprogramma waarbij je in vier trainingen meer controle over je fiets krijgt. Dit najaar start wielersportbond NTFU weer met Start2Bike een trainingsprogramma waarbij startende fietsers, onder begeleiding van een ervaren trainer, werken aan hun basistechniek op de mountainbike. In vier lessen van ongeveer drie uur leer je meer over remmen, schakelen, in een groep rijden, klimmen, dalen en bochtentechniek. Ook voor mountainbikers die al enkele jaren op de fiets zitten, maar nog niet eerder een training volgden, is Start2Bike geschikt.

 

 

"Supercompliment voor onze trainers."

 

Tevreden deelnemers
Sinds 2011 heeft Start2Bike al meer dan 13.000 sportieve fietsers op weg geholpen en voor vrijwel alle deelnemers (98%) naar volle tevredenheid. Met name de waardering voor de ervaren NTFU-trainers springt eruit in de jaarlijkse evaluatie: “Supercompliment voor onze trainers. We hebben erg veel van hen geleerd en het plezier straalde er af. Zeker aan te bevelen. Zeer toegankelijke cursus, veel tips gekregen. Ben onder de indruk van de kennis en het enthousiasme van de trainers.” Deelnemers beoordeelden de trainingen met een hoog gemiddeld rapportcijfer, een 8,7.

 

 

Inschrijven
Op ongeveer 35 startlocaties in Nederland worden er eind september en begin oktober Start2Bike-trainingen aangeboden voor mountainbikers. Op www.start2bike.nl zijn alle startlocaties te vinden en kun je je inschrijven.

 

Door Jeroen Scholman / FietsSport
Brede interesse in sport, maar van wielrennen gaat mijn hart sneller kloppen. Ik zorg op fietssport.nl voor de leukste artikelen en ridelists en op social media voor het uitlichten van de meest fantastische toertochten.

 

lees het hele artikel: Klik HIER