MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Bart Brentjens Challenge 2021

  • donderdag 7 oktober 2021

Op zondag 10 oktober wordt de 16e Bart Brentjens Challenge georganiseerd vanuit Eijsden, Zuid-Limburg! Wij zijn er trots op dat wij samen met deze topatleet o.a. winnaar van het Olympisch goud in 1996 in Atlanta, een toertocht en een wedstrijd, dit jaar Nederlands Kampioenschap, voor mountainbikers mogen organiseren.

Bart Brentjens Challenge 2021

Wij verwachten 350 deelnemers aan de start van het Nederlands Kampioenschap en 1.500 deelnemers zullen vertrekken voor de toertochten over 40, 65, 90 en 105 kilometer.

 

De waardering vanuit de KNWU voor deze wedstrijd blijkt ook wel uit de toewijzing van het NK 2021 aan de Bart Brentjens Challenge. Bekende namen die in het verleden de Bart Brentjens Challenge op hun naam schreven zijn Laura Turpijn, Jasper Ockeloen, Ronan van Zandbeek ennatuurlijk Bart Brentjens zelf. De laatste editie wonnen respectievelijk Lars Boom en Annemiek van Vleuten de Challenge.

 

De Bart Brentjens Challenge start zaterdag 10 oktober om 10.00uur vanuit Eijsden. De routes bevinden zich in de Belgische Voerstreek en de gemeenten Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Valkenburg aan de Geul. De finishlijn is weer getrokken in Eijsden. Deelnemers kunnen tot uiterlijk 18.00uur finishen.

Let op!! De routes van de Bart Brentjens Challenge gaan op sommige plekke tegen de vaste MTB routes in. Dit geldt voor de volgende vaste MTB routes: Voerstreek, Sint Geertruid, Vijlen, Gulpen, Landal Cauberg Valkenburg, Shimano Valkenburg, Meerssen, Margraten en Maastricht-Scharn. Gelieve hier attent op te zijn!

 

Meer informatie over de routes treft u aan op https://www.bartbrentjens-challenge.com/routes