MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

ANWB TESTWINNAAR: CUBE Supreme Hybrid Pro 500

  • vrijdag 13 mei 2022

Eerder deze maand is de CUBE Touring Hybrid EXC al als Beste uit de Test gekomen bij de Consumentenbond. Nu voegt CUBE daar een tweede winnaar aan toe met de Supreme Hybrid Pro 500. De stadsfiets is met een 8,4 testwinnaar bij de grote e-bike test van de ANWB. Voor deze test zijn 20 e-bikes uitvoerig getest. De e-bike van CUBE scoort hierbij hoog op veel punten.

ANWB TESTWINNAAR: CUBE Supreme Hybrid Pro 500

"Deze krachtpatser is een super allround e-bike: zowel geschikt voor (woonwerk-)ritjes door weer en wind, maar óók voor toertochten met hier en daar een helling. Voor een prima prijs krijg je een sterke Bosch Performance Motor. Daarnaast zijn het comfort, de rijhouding, stabiliteit en constructie/onderdelen dik in orde."

 

 

De test was niet makkelijk: "Twintig ervaren e-bikers stelden de twintig fietsen flink op de proef op een uitdagend parcours in de Zuid-Limburgse heuvels," zegt de ANWB over de e-bike test. "Daar moesten ze onder meer een loodzware helling (tot 16% hellingspercentage!) en een pittige afdaling vol kuilen en hobbels zien te bedwingen. Daarnaast werden de fietsen op honderden punten gecontroleerd, gecheckt en beoordeeld in een Vlaams fietslaboratorium. Daar deden we óók remtesten, een stijfheidstest van het frame en tests op een geavanceerde rolband. In totaal werd elke fiets op niet minder dan 400 punten getest en geïnspecteerd."

 

De CUBE Supreme Hybrid Pro 500 is elegant, veilig en praktisch. Zo is de Bosch PowerTube-accu onzichtbaar weggewerkt in het frame. De Bosch Performance-trapondersteuning en de 8-versnellingsnaaf van Shimano zorgen voor een soepele rit. Tijdens de test is ook de kracht van alle middenmotoren gemeten op de rollerbank. Uit deze test is gebleken dat de Bosch Perfomance motor de krachtigste is van allemaal.

 

De e-bike van CUBE scoort volgens de testers van de ANWB het hoogste op ondersteuning vlak (9,4), verlichting (9,2) en de remmen (9,0). Maar ook de ondersteuning op hellingen (8,6) en stabiliteit (8,7) van de fiets zijn dik in orde. De volledig gesloten kettingkast en de nette afwerking van de lasverbindingen zijn nog eens extra pluspunten.