MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Aftermovie MTB Trail Awards (deel 3)

  • maandag 16 augustus 2021

In deze video de uitreiking van de Awards voor het Beste Bikepark (Bikepark Mook) en de Aanmoediging / Belangenbehartiging Award (MTB Rijk van NIjmegen).

 

Van de uitreiking van de MTB Trail Awards zijn door André (MTB_Challenge) video opnames gemaakt. Enkele leden van de TrailCrew zijn tijdens de uitreiking geinterviewd om te vertellen over hun werkzaamheden en ervaringen. Dit alles verwerkt André tot een schitterende Aftermovie. 

Aftermovie MTB Trail Awards (deel 3)
foto: @MTB_Challenge

 

De MTB Trail Awards zijn dé jaarlijkse verkiezing voor de mountainbike routes. Er zijn verschillende categorieën met elk hun eigen vakjury, die aan de hand van specifieke criteria een winnaar selecteren. Iedere route ontvangt naast een mooi prijzenpakket een route paal met gouden plaquette. 

 

De Winnaar 2020 / 2021

in de categorie: Beste MTB Bikepark: Bikepark MOOK

Zijn de rijdbare lijnen zonder enige moeite te nemen? Zit er voldoende flow in het park? Hoe staat het met de diversiteit in niveau verschil? Dien je van tevoren zelf het park te shapen of is het altijd in goed staat? Dit zijn belangrijke elementen die meewegen bij de selectie van het beste bikepark van Nederland.

  • In de luwte van Nijmegen is in 2020 iets heel bijzonders tot stand gekomen; Bikepark Mook. Volgens insiders ook het “Winterberg van Nederland” genoemd. Gekeken naar de omvang van het project, de veelzijdigheid en de faciliteiten luidt het jury oordeel; het zou eigenlijk gek zijn als Mook het niet wordt. - Powered by Schwalbe

 

in de categorie: Aanmoedigingsprijs / Belangenbehartiging: MTB Rijk van Nijmegen

De aanmoedigingsprijs is een uitzonderlijke erkenning voor belangenbehartiging van MTB. Bijvoorbeeld dé vereniging die middels een buitengewoon initiatief het imago van MTB op positieve wijze heeft weten te beïnvloeden. Of juist de absolute doorzetter(s) die ondanks de nodige tegenslagen zich toch onvermoeibaar hebben hard gemaakt voor de zaak. Dat verdient waardering.

  • MTB Rijk van Nijmegen heeft zich afgelopen jaar uitzonderlijk hard ingezet(en nog steeds) om de routes rond Nijmegen open te houden. Veel weerstand van Vereniging Nederlands Cultuurlandschap die handig media en politiek bespelen om de routes weg te krijgen. Alex Peters, voorman van MTB Rijk van Nijmegen, blijft rustig en pareert alle kritiek en spreekt ook eigen achterban + bezoekers van de routes aan op ongepast gedrag. - Powered by  BBB Cycling

In aanwezigheid van Alex Peters, voorzitter MTB Rijk van Nijmegen, en Harm en Micha (park organisatie) en Desmond en Daniel (Lead park shapers) werden de Awards uitgereikt door Robert van Rooijen.

 

De MTB Trail Awards zijn in 2017 in het leven geroepen door Robert van Rooijen. Robert vond dat er te weinig waardering werd uitgesproken voor de tomeloze inzet van de grote groep vrijwilligers die de mountainbikeroutes onderhouden. Sinds 2020 zijn de Trail Awards ondergebracht bij MTBroutes.nl. Jeannette en Gert van de website omarmden het idee van Robert en waren blij met de samenwerking. Ook André (MTB_Challenge) maakt deel uit van de samenwerking om de Trail Awards vorm te geven.


 

 

Wil je geen van de video's missen of ze allemaal nog eens bekijken?  Abonneer je dan op het YouTube kanaal van: MTB_Challenge Klik HIER!

en... geef dan de video's een duimpje!