MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Achterhoek in beweging

  • zondag 8 maart 2020

In de Achterhoek wordt momenteel op diverse plaatsen hard gewerkt om de MTBroute Achterhoek, de voormalige MTBroute Lochem van 85 kilometer, om te bouwen tot 7 aparte routes. Deze routes/lussen raken elkaar of worden door verbindingsroutes aan elkaar gekoppeld. Veel van de routes gaan lopen over nieuwe trails en beloven stuk voor stuk uitdagend te worden.

 

Achterhoek in beweging

 

Zodra de routes officieel geopend worden zullen ze ook in het overzicht op de website van MTBroutesNL verschijnen. De oude 85 kilometer lange route van Lochem die in het overzicht stond is vervallen. De routes/lussen Gorssel Noord en Zuid, Vorden en Lochem zijn klaar. Ook Borculo, maar daar moet de bebording nog worden verwisseld (oud bordje naar nieuw bordje) 

 

De 7 nieuwe MTBroutes zijn:

1. Gorssel (Noord)
2. Gorssel (Zuid)
3. Zutphen
4. Vorden
5. Lochem
6. Borculo
7. Ruurlo

 

Er wordt nog volop gewerkt aan de routes en verbindingen, soms is de bepijling nog niet klaar of moet nog gebeuren. De werkzaamheden aan de MTBroute Zutphen zijn zaterdag 7 maart begonnen!

 

 

Op de tekening zijn de routes in diverse kleuren aangegeven. Dat zijn de kleuren die gebruikt gaan worden voor de MTBroute-pijlen. De pijlen van de verbindingsroutes worden uigevoerd in twee kleuren, die verwijzen naar de twee routes waar tussen de verbinding ligt. Dit naar het advies dat opgesteld is door de NTFU. Tussen de routes Lochem en Vorden bijvoorbeeld komen rood/paarse verbindingspijlen.

 

De actuele stand van zaken over de routes/lussen kun je volgen via de Facebook pagina: "info MTB Achterhoek”.