MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

ABSOLUTE CYCLING ONE FIETSCOMPUTER

  • zondag 12 november 2023

Zo kan jij je weer focussen op de rit zelf

 

Bij Absolute Cycling ligt de nadruk op de rit zelf. Of je nu samen met je vrienden een leuke rit maakt of juist wanneer je jezelf tot het uiterste wil drijven, de technologie die je gebruikt moet daaraan bijdragen en er niet van afleiden. Daarom werkt Absolute Cycling aan een fietscomputer die makkelijk is om te gebruiken, 100% accuraat is en precies laat zien wat je nodig hebt, wanneer je het nodig hebt. Zo kan jij je weer focussen op het belangrijkste van fietsen: de rit zelf. 

ABSOLUTE CYCLING ONE FIETSCOMPUTER

Doormiddel van een innovatieve positionering-technologie heeft het team van Absolute Cycling ervoor gezorgd dat ze je positie extreem nauwkeurig kunnen meten. Binnen een straal van 2 meter om precies te zijn. Zelfs als je geen verbinding meer hebt met een satelliet. Deze technologie wordt ook gebruikt om je snelheid te meten waardoor je geen externe snelheidssensor meer nodig hebt. Na het testen van hun proof-of-concept en prototype is het tijd om het eerste product met de wereld te delen: The Absolute Cycling One. 

 

Harm Giesen is een industrieel product ontwerper met een passie voor fietsen. Hij werkt in zijn studio in Arnhem al sinds 2015 aan een nieuw positionerings-systeem. Onlangs is zijn team versterkt door Maarten Tjallingii, Henk Berg, Remko Berg, John Vader, het design team van Davis Lewis Designers en nog meer getalenteerde individuen. Samen gaan ze de slimste en meest accurate fietscomputer ter wereld tot leven brengen. The Absolute Cycling One. 

 

In juni ’19 heeft het team van Absolute Cycling een succesvolle crowdfunding campagne gehad waar je ‘The One’ kon kopen met een early-bird korting en andere leuke extra’s.

 

Succesvolle acquisitie
De start-up Absolute Cycling is blij met de huidige succesvolle acquisitie van € 1,5 miljoen aan financiering. De financiering komt van business angels die in het potentieel van Absolute Cycling geloven. Deze investering markeert een belangrijke mijlpaal naar de lancering van The One, volgens hen een revolutionair innovatieve fietscomputer.

We zijn heel blij met deze financiering. Hiermee kunnen we de productie op gang brengen en zetten we de marktlancering op.” aldus Harm Giesen, CEO en oprichter van Absolute Cycling.