MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

240+ routes voor MOUNTAINBIKERS

  • woensdag 29 december 2021
Op de website van MTBroutes.nl vind je een actueel overzicht van alle mountainbikeroutes in Nederland. Uitvoerige beschrijving van elke route. Alle routes zijn voorzien van routepaaltjes, maar wil je graag het GPXbestand van de route, die is GRATIS te downloaden. Zelfs van verbindingsroutes. Dit alles samengesteld door mountainbikers van het eerste uur.
240+ routes voor MOUNTAINBIKERS
 
+ Alle Mountainbikeroutes in Nederland
+ Uitgebreide beschrijving van elke route
+ Video van de route bij de beschrijving
+ GPXtrack van de route en verbindingsroutes
+ Elke week een TOP10 ranglijst
+ Mijn MTBroutes (incl. bijhouden gereden routes)
+ Nieuwsbrief
+ Allemaal GRATIS voor iedereen!

 

Routeoverzichten
Bij elk routeoverzicht treft je een handig kaartje aan met de loop van de route, het hoogteprofiel en een video. In deze video laat onze videovlogger André de route zien en vertelt hij ook iets over de route. Verder is er handige informatie te lezen als: lengte, soort markering en startlocatie. Ook lees je over de omgeving en de aard van de route. Uiteraard de mogelijkheid om het GPXbestand (GRATIS) te downloaden. Tenslotte is er de mogelijkheid om de route te beoordelen.

 

TOP10
De MTBroutes TOP10 wordt samen gesteld door de laatste 20 (actieve) ingezonden routebeoordelingen. Eén keer per week (meestal op zaterdag) wordt de TOP10 vernieuwd op basis van de twintig (20) als laatst binnengekomen beoordelingen. Zo heb je altijd een beeld van hoe andere bikers een route hebben gewaardeerd.

 

Mijn MTBroutes
Gereden routes bijhouden en veel meer! Voor deze persoonlijke informatie is Mijn MTBroutes ontwikkeld. Binnen deze afgeschermde omgeving kun je zelf aangeven welke routes je hebt gereden. Het bijhouden van de routes noemen we de Mijn MTB Challenge, dit in navolging van de MTB Challenge die Andre Deunhouwer (ons video-redactielid) ruim 4 jaar geleden met zichzelf is aangegaan.

 

MTB Trail Awards
Mountainbikeroutes worden onderhouden door vrijwilligers. Meestal samengesteld uit clubleden van een plaatselijke fietsclub. Om deze grote schare van vrijwilligers in het zonnetje te zetten is de MTB Trail Awards door Robert van Rooijen in het leven geroepen. Samen met hem organiseert MTBroutes.nl dit jaarlijkse evenement.

 

MTBroutes.nl = GRATIS!
De vormgeving en de inhoud van MTBroutes.nl wordt al meer dan 20 jaar samengesteld door een kleine groep enthousiaste vrijwilligers. Om de kosten te dekken en zodoende  MTBroutes.nl GRATIS te blijven aanbieden worden op de website advertenties getoond. Het gebruik van de website en downloads is altijd GRATIS zonder enige vorm van lidmaatschap.

 

Wil je ook meer weten over de mountainbikeroutes in Nederland?
Bezoek de website www.mtbroutes.nl en/of volg ons op onze social mediakananelen;
Facebook, Instagram of Twitter.