MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Mechelen (Kinderroute)

  • Provincie Limburg
  • 9,1 kilometer
  • 132 hoogtemeters
  • 2,85 sterren
Lengte van de route
De route heeft een lengte van 9,1 kilometer.
Markering

De route is gemarkeerd met bordjes met in het zwart op een gele achtergrond het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes).

De moeilijkheidsgraad van deze route is groen (makkelijk).

Startlocatie

Je kunt de route starten in:

  • Buitenplaats De Mechelerhof, Spetsesweide 5A, 6281 BV in Mechelen Plan route
GPS track
Download GPX

Er is een GPS-track bestand beschikbaar.

De startcoördinaten zijn: N 50.79042, E 5.93127.

Omgeving

Het Limburgs Heuvelland is een streek in het zuiden van Nederland, die gekenmerkt wordt door een heuvelachtig landschap. Het Heuvelland wordt gevormd door uitlopers van de Ardennen en de Eifel. De hoogste toppen reiken net boven de driehonderd meter. De Vaalserberg is met 322,4 m boven NAP het hoogste punt van Nederland. Het natuurlijke landschap in het Heuvelland wordt gekenmerkt door een afwisseling van bossen, heidevelden, akkers, weilanden en boomgaarden.
Het Limburgse Heuvelland is niet alleen bekend vanwege het natuurschoon, maar ook vanwege de rijke cultuurhistorie. Diverse plaatsen hebben een beschermd dorps- of stadsgezicht.

Aard van de route

Deze route is uitermate geschikt voor families met stoere kinderen vanaf 6 jaar. Het is een ideale manier om kennis te maken met mountainbiken. De afstand is beperkt, er zitten een paar klimmetjes in, een paar leuke afdalingen en bijna aan het eind van de route kun je zelfs door het water rijden. Deze “mountainbike-splash” is dé perfecte “mountainbike-doop” voor alle stoere meiden en jongens. En de pappa’s en mamma’s kunnen dan natuurlijk niet achterblijven!

De kinderroute is onderdeel van de 24 kilometer lange MTBroute Mechelen

Info

Visit Zuid-Limburg, 0900-5559798

Extra

Voor opmerkingen, suggesties over de bewegwijzering of de tracks, kun je bellen of mailen met het Routepunt Zuid-Limburg (043-609 8500). 

Donatie

Voor deze route is geen vignet verplicht, echter wordt een (jaarlijkse) vrijwillige bijdrage zeer op prijs gesteld. Van de opbrengst kan de route onderhouden worden. De onderhoudsgroep(en) bestaan volledig uit vrijwilligers, rijders zoals jij. Wil je ook af en toe meehelpen? Meld je dan aan.

 

Klik op het vignet en je wordt door gelinkt naar de donatiepagina.

Advertentie

Heb je deze route al gereden en geregistreerd in jouw "MTB Challenge"?
Dan verdien je deze badge in je virtuele prijzenkast.

 

De badge wordt je aangeboden door

Reacties

Beoordeel route
M.Vos
18 oktober 2021
Zonnig

Mijn zoon (10) en ik vonden dit geen mbt route maar een gravelroute. Door het riviertje fietsen was het hoogtepunt 😅 Best lange pittige klimmen.

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling
EricF
19 augustus 2021
Bewolkt

Vandaag deze route gereden met de kinderen terwijl het best bewolkt was. Regende zelfs even. Best wat plassen links en rechts maar de route lag er goed bij. Route gaat alleen maar over brede paden en best ook wel wat stukken asfalt Weinig echte klimmetjes, paar leuke afdalingen. Loop bij Mechelse Hof voegt weinig toe.
Leuke route om met de kinderen die de Utrechtse Heuvelrug gewend zijn, te wennen aan de langere klimmen en steilere afdalingen in het prachtige Limburg!

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling
Michiel
16 augustus 2021
Bewolkt

Zelfs voor mijn 5-jarige heel weinig uitdaging. De route gaat voornamelijk over geasfalteerde wegen en onverharde land weggetjes. Hoogtepunt was het riviertje oversteken. Toch de andere routes in de buurt eerst verkennen en dan eventueel de kleine mee op makkelijkere stukken.

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling
rachel
1 augustus 2021
Bewolkt

Gedaan met mijn zoon van 7 en ons neefje van 12 zonder enige mtb ervaring en zij vonden het beiden een erg saaie route. Relatief veel asfalt (ik denk zeker 1/3) en geen bospaadjes of andere smalle paadjes (wel grindpaden), dat vonden ze erg jammer.
De bewegwijzering was wel perfect, dus daar ligt het niet aan. Maar voor de fietsertjes die echt een mtb pad willen biedt het niet zoveel.

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling
Jesse
31 juli 2021
Bewolkt

Met de kleine (nog geen 6 jaar) deze route gereden. Ideale kennismaking met MTB-en. Genoeg ruimte op de paden om hem een beetje omhoog te duwen waar nodig, afdalingen zijn er zeker, maar veilig genoeg (niet te extreem) hij vond het maar wat stoer. MTB technisch stelt het weinig voor, met de elektrische fiets kan je hem ook nog wel rijden. Maar heb je een kleine? Zeker doen!! Bewegwijzering goed! Pappa had nog een natte voet bij het beekje, de kleine reed slim over het bruggetje ;)

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling
Thijs
25 juli 2021
Zonnig

Vanochtend vanaf camping gulperberg (pittige klim terug naar de camping) het parcours eerst voorgefietst waarna mijn vrouw en oudste zoon van 10 de route hebben gedaan. Perfecte route om met kinderen te doen of echt voor de beginnende mtb’er in het prachtige heuvelachtig landschap. Mooi dat dit mogelijk is gemaakt. De bewegwijzering is goed te onderscheiden van de langere Mechelen route.

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling
Levi Scholtes
26 juni 2021
Droog

Superleuke route voor kinderen!

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling