MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Margraten (Kinderroute)

  • Provincie Limburg
  • 14,4 kilometer
  • 222 hoogtemeters
  • 3,22 sterren
Legenda: Route Afkorting
Lengte van de route
De route heeft een lengte van 14,4 kilometer.
Markering

De route is gemarkeerd met palen met in het bruin het kinder MTB-teken (das met daaronder 2 rondjes).

De moeilijkheidsgraad van deze route is groen (makkelijk).

Startlocatie

Je kunt de route starten bij:

  • Sporthal De Hoven, President Kennedystraat 42, 6269 CC in Margraten Plan route
GPS track
Download alle GPX bestanden (zip) Download route GPX

Er is een GPS-track bestand beschikbaar.

De startcoördinaten zijn: N 50.820038, E 5.821547.

Omgeving

Het Limburgs Heuvelland is een streek in het zuiden van Nederland, die gekenmerkt wordt door een heuvelachtig landschap. Het Heuvelland wordt gevormd door uitlopers van de Ardennen en de Eifel. De hoogste toppen reiken net boven de driehonderd meter. De Vaalserberg is met 322,4 m boven NAP het hoogste punt van Nederland. Het natuurlijke landschap in het Heuvelland wordt gekenmerkt door een afwisseling van bossen, heidevelden, akkers, weilanden en boomgaarden.

Het Limburgse Heuvelland is niet alleen bekend vanwege het natuurschoon, maar ook vanwege de rijke cultuurhistorie. Diverse plaatsen hebben een beschermd dorps- of stadsgezicht.

Aard van de route

In het Zuid-Limburgse Heuvelland liggen diverse bewegwijzerde mountainbikeroutes. De routes zijn door verbindingsstukken aan elkaar gekoppeld, zodat een netwerk ontstaat dat het hele Heuvelland bestrijkt. Het is dus mogelijk om het hele Heuvelland per mountainbike te ontdekken. 

De routes zijn aantrekkelijk voor zowel beginners als gevorderden en zijn aangelegd door de aantrekkelijkste gebieden van het Heuvelland. 

 

De Margraten (Kinderroute) is onderdeel van de gehele Margraten route. De route kan worden afgekort naar een route met een lengte van 10 kilometer. Deze route is uitermate geschikt voor families met stoere kinderen vanaf 6 jaar. Het is een ideale manier om kennis te maken met mountainbiken. De afstand is beperkt, er zitten een paar klimmetjes in en een paar leuke afdalingen. De ideale kennismaking met de MTB sport.

Info

Visit Zuid-Limburg, 0900-5559798

Extra

Voor opmerkingen, suggesties over de bewegwijzering of de tracks, kun je bellen of mailen met het Routepunt Zuid-Limburg (043-609 8500). 

Donatie

Voor deze route is geen vignet verplicht, echter wordt een (jaarlijkse) vrijwillige bijdrage zeer op prijs gesteld. Van de opbrengst kan de route onderhouden worden. De onderhoudsgroep(en) bestaan volledig uit vrijwilligers, rijders zoals jij. Wil je ook af en toe meehelpen? Meld je dan aan.

 

Klik op het vignet en je wordt door gelinkt naar de donatiepagina.

Reacties

Beoordeel route
De FietsenBoetiek
29 april 2024
Zonnig

Vandaag met onze 4 kids gefietst 5,7,8,10 jaar
Best pittige klimmen voor de kleinste maar wel uitdagend
Leukere en uitdagende route mooie dan van Valkenburg

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling
Foxx
21 juli 2023
Droog

Er stond ineens, bij waar de splitsing was, een bordje: route gewijzigd. Je kunt nu niet meer de 16km lus doen?

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling
Foxx
13 juli 2023
Bewolkt

Leuke route (de 11km gedaan), veel afwisselender dan de kinderroute van Mechelen. Korte klimmetjes die behapbaar zijn. Prima te doen met mijn zoon van 11. Ga hem nog eens doen en dan de hele route.

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling
stoever
28 mei 2023
Zonnig

Vorige week stond het gras op het nieuwe stuk bij de sporthal nog kniehoog, nu was het gemaaid, met als gevolg dat de route niet meer te vinden was door het gras dat is blijven liggen. Verder mooie uitdagende route voor kinderen, hoewel de klim bij 't Rooth wel erg ambitieus is; verhard al 15 %, laat staan onverhard; hebben we ook maar niet gedaan...

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling
Mark
4 mei 2022
Zonnig

Gereden als onderdeel van de volwassen route van Margraten. De omgeving is prachtig en deze route is goed te doen. Voor kinderen zit er nog zeker uitdaging in gezien het hoogteverschil, dus dat moeten ze wel aankunnen.

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling