MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Beek (Kinderroute)

  • Provincie Limburg
  • 15,1 kilometer
  • 158 hoogtemeters
  • 0,00 sterren
Lengte van de route
De route heeft een lengte van 15,1 kilometer.
De rijrichting is rechtsom (CW).
Markering

De route is gemarkeerd met palen met in het bruin het kinder MTB-teken (das met daaronder 2 rondjes).

De moeilijkheidsgraad van deze route is groen (makkelijk).

Startlocatie

Je kunt starten bij:

- Natuurtransferium Beek, De Haamen 1, 6191 HV in Beek

GPS track
Download GPX

Er is een GPS-track bestand beschikbaar.

De startcoördinaten zijn: N 50.94416, E 5.82055.

Omgeving

Het Limburgs Heuvelland is een streek in het zuiden van Nederland, die gekenmerkt wordt door een heuvelachtig landschap. Het Heuvelland wordt gevormd door uitlopers van de Ardennen en de Eifel. De hoogste toppen reiken net boven de driehonderd meter. De Vaalserberg is met 322,4 m boven NAP het hoogste punt van Nederland. Het natuurlijke landschap in het Heuvelland wordt gekenmerkt door een afwisseling van bossen, heidevelden, akkers, weilanden en boomgaarden.

Het Limburgse Heuvelland is niet alleen bekend vanwege het natuurschoon, maar ook vanwege de rijke cultuurhistorie. Diverse plaatsen hebben een beschermd dorps- of stadsgezicht.

Aard van de route

In het Zuid-Limburgse Heuvelland liggen diverse bewegwijzerde mountainbikeroutes. De routes zijn door verbindingsstukken aan elkaar gekoppeld, zodat een netwerk ontstaat dat het hele Heuvelland bestrijkt. 

 

De kinderroute Beek (Grensmaasvallei) is een verkorte versie van de MTB/Gravelroute Beek (Grensmaasvallei).  Deze route is uitermate geschikt voor families met stoere kinderen. De omgeving en de paden zijn zeer gevarieerd: van uitdagende onverharde wegen tot rollen over ontspannende stukken asfalt.

Info

Visit Zuid-Limburg, 0900-5559798

Extra

MOZL heeft de opdracht om samen met de MTB-verenigingen in Zuid-Limburg de singletracks, paden en wegen te onderhouden, te vernieuwen en uit te breiden.

Jij kunt het werk van MOZL en de clubs steunen door de aanschaf van de MTB-Card Zuid-Limburg. De opbrengst van de card, die voor 10 euro te koop is , komt ten goede aan het onderhoud, vernieuwing en uitbreiding van het MTB-routenetwerk in Zuid-Limburg. Via deze link kun je de MTB-Card Zuid-Limburg aanschaffen. 

https://mozl.nl/mtb-card-zuid-limburg/

 

Voor opmerkingen, suggesties over de bewegwijzering of de tracks, kun je bellen of mailen met het Routepunt Zuid-Limburg (043-609 8500). 

routepunt@visitzuidlimburg.nl

Donatie

Voor deze route is geen vignet verplicht, echter wordt een (jaarlijkse) vrijwillige bijdrage zeer op prijs gesteld. Van de opbrengst kan de route onderhouden worden. De onderhoudsgroep(en) bestaan volledig uit vrijwilligers, rijders zoals jij. Wil je ook af en toe meehelpen? Meld je dan aan.

 

Klik op het vignet en je wordt door gelinkt naar de donatiepagina.

Reacties

Beoordeel route
Wesp
8 augustus 2023
Bewolkt

Gravelroute voor de kids, een paar klimmen en een stel kilometers minder dan de Gravelroute Grensmaasvallei.
Die klimmetjes liggen in het begin. Op de plateau’s staat altijd wel wat wind. Achter de boerderij langs door de plassen vinden de kids geweldig. De wegenwerken richting Adsteeg zijn bijna afgerond. Op het eind een mooie off road afdaling als er nog”need for speed” is. Genoeg gravel, goed aangegeven.

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling