MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Beek (Gravel)

  • Provincie Limburg
  • 36,6 kilometer
  • 366 hoogtemeters
  • 2,39 sterren
Lengte van de route
De route heeft een lengte van 36,6 kilometer.
De rijrichting is linksom (CCW).
Markering

De route is gemarkeerd met bordjes met in het groen op een gele achtergrond het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes).

De moeilijkheidsgraad van deze route is groen (makkelijk).

Startlocatie

Je kunt starten bij:

- Natuurtransferium Beek, De Haamen 1, 6191 HV in Beek Plan route

- Parkeerplaats, Aan de Drie Heren 4, 6191 BH in Beek Plan route

 

GPS track
Download GPX

Er is een GPS-track bestand beschikbaar.

De startcoördinaten zijn: N 50.94416, E 5.81998.

Oproep
Uit reacties blijkt dat ons huidige GPX-bestand niet meer helemaal up-to-date is. Ben jij in het bezit van een recent .gpx bestand, wil je ons dat dan opsturen? Dan kunnen wij het aanpassen.
Omgeving

Het Limburgs Heuvelland is een streek in het zuiden van Nederland, die gekenmerkt wordt door een heuvelachtig landschap. Het Heuvelland wordt gevormd door uitlopers van de Ardennen en de Eifel. De hoogste toppen reiken net boven de driehonderd meter. De Vaalserberg is met 322,4 m boven NAP het hoogste punt van Nederland. Het natuurlijke landschap in het Heuvelland wordt gekenmerkt door een afwisseling van bossen, heidevelden, akkers, weilanden en boomgaarden.

Het Limburgse Heuvelland is niet alleen bekend vanwege het natuurschoon, maar ook vanwege de rijke cultuurhistorie. Diverse plaatsen hebben een beschermd dorps- of stadsgezicht.

Aard van de route

In het Zuid-Limburgse Heuvelland liggen diverse bewegwijzerde mountainbikeroutes. De routes zijn door verbindingsstukken aan elkaar gekoppeld, zodat een netwerk ontstaat dat het hele Heuvelland bestrijkt. 

De MTB/Gravelroute Beek (Grensmaasvallei) is ideaal om de beginselen van het mountainbiken / gravelen onder de knie te krijgen en je technische skills verder te ontwikkelen. De omgeving en de paden zijn zeer gevarieerd: van uitdagende onverharde wegen tot rollen over ontspannende stukken asfalt.

Onderweg doorkruis je zowel landelijke als stedelijke gebieden, waaronder de dorpen Spaubeek, Neerbeek, Genhout, Geverik en Kelmond. 

Info

Visit Zuid-Limburg, 0900-5559798

Extra

Voor opmerkingen, suggesties over de bewegwijzering of de tracks, kun je bellen of mailen met het Routepunt Zuid-Limburg (043-609 8500). 

Donatie

Voor deze route is geen vignet verplicht, echter wordt een (jaarlijkse) vrijwillige bijdrage zeer op prijs gesteld. Van de opbrengst kan de route onderhouden worden. De onderhoudsgroep(en) bestaan volledig uit vrijwilligers, rijders zoals jij. Wil je ook af en toe meehelpen? Meld je dan aan.

 

Klik op het vignet en je wordt door gelinkt naar de donatiepagina.

Reacties

Beoordeel route
Marcel Janssen
28 april 2024
Bewolkt

Grootste tegenstand vandaag: de WIND. Leuk traject, niet lastig, lekker vlot op tempo biken. Echte grindroute, met hier en daar wat veel asfalt. Wie plaatst de bordjes (MOZL)? Deze zijn op sommige plekken totaal niet duidelijk geplaatst en zorgen her en der voor verwarring, zeker i.c.m. bordjes familie-route. Pluspunt: eens wat anders dan de Mickey Mouse-parcoursen van de laatste jaren.

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling
Patricia
28 december 2023
Bewolkt

De route gaat door het mooie Limburg. Als je de bordjes volgt ga je met de klok mee rond, rechtsom. De meeste bordjes in één keer gevonden. We hebben één stukje anders gedaan, daardoor toch nog echt over wortels naar beneden, het Kelmonderbos in, bordje gemist. Vanuit Beek gestart, geslapen in de molenaarswoning. Dan is t een leuke tocht als je wel wil mtb rijden maar geen super conditie hebt om echt veel te klimmen. Enkel het stuk rondom het vliegveld is echt saai, merendeel is door de natuur.

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling
Chickenfox
11 oktober 2023
Zonnig

Leuke route maar de gpx klopt niet overal met de bewegwijzering. Op sommige punten loopt de route een andere kant op en ergens bij Elsloo moet je eerst het spoor over en dan omdraaien. De gpx even aanpassen of opnieuw fietsen en uploaden.

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling
Loek
9 oktober 2023
Zonnig

Eenvoudige route (gravel). Goed te combineren met andere routes.

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling
Wesp
22 juni 2023
Zonnig

Prettige gravelroute met een paar klimmetjes, lijkt wel op de route Nuth. Verwacht geen technische trails, dit is gravelen. Te lussen met de omringende routes zoals ook Windraak, Valkenburg en Meerssen. Parkeren bij de Haamen, kun je het mini-bikeparkje meenemen.

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling