MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

MountainbikeMANIA... Wat een Mountainbike feest?!

  • zondag 22 oktober 2023

Gisteren mochten we meerijden met de Mountainbikemania 2023 in Hellendoorn. Dit mountainbike feest, want dat is het, wordt georganiseerd door SVDO Tourbuffels uit Hellendoorn.

Vanaf 18.00 uur was de inschrijving geopend. Maar al voor zessen staat er een bont gekleurde rij met mountainbikers te wachten om toegelaten te worden tot het centrum van Hellendoorn. Pas om 19.00 vindt de officiele start plaatst. Helemaal niet erg om even te wachten want op de Schapenmarkt word je geëntertaind door een plaatselijke volkszanger en een DJ duo inclusief feestteam. Het mountainbikefeest is begonnen.

MountainbikeMANIA... Wat een Mountainbike feest?!

In totaal zijn er 4 routes met een lengte van 15 kilometer uitgezet. Je kunt zelf kiezen welke en hoeveel routes je wil gaan rijden. Wij kiezen eerst voor de rode route. De route gaat door de, in thema versierde, straten van (Heksen)Hellendoorn. Al snel weten we niet precies meer waar we fietsen.
Maar dat mag de pret niet drukken. Het maakt het enthousiasme van zowel de rijders als de toeschouwers niet minder. 


We rijden langs, over en door de meest bijzondere locaties: dwars door een verzorgingstehuis toegezwaaid door bejaarden, door eetlocaties, bedrijfslocaties, zelf geconstrueerde bruggen in een woonwijk, over een poton over het water, bij een groot piratenschip voorzien van echte feestvierende piraten door het water, dwars door een koeienstal, door het clubhuis van de plaastelijke motorclub (getrakteerd op een glaasje Mummelmann), over het terrein van Ben&Jerry's (met hier een lekker ijsje) en vlak voor de finish dwars door het plaatselijke café en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Het is bijna niet te beschrijven hoeveel fratsen we onderweg zijn tegengekomen.


Bij de start/finsh locatie is er ook weer volop aan de inwendige mens gedacht. Snert, broodjes knakworst, en voor de gezonderen onder ons: bananen, mueslirepen en sportdrank. Aangemoedigd door het enthousiasme van het DJ feestteam en de sfeer op de locatie ligt je dus werkelijk niets in de weg om vanaf hier aan een tweede, derde of zelfs vierde ronde in de omgeving te beginnen.
Heb je genoeg gefietst dan kun je je, gedoucht of ongedoucht, in het feestgedruis van de afterparty storten. En een feestje bouwen kunnen ze daar in Hellendoorn. Het bleef nog lang onrustig...

 

De Tourbuffels organiseren meer bijzondere evenementen. Wil jij ook meedoen check dan hun website, facebookpagina, of instagram. Op deze laatste pagina's zijn ook veel foto's en video's van deze editie te vinden. Super leuk om nog even opnieuw te genieten van deze heel bijzondere tocht. De datum van editie 2024 is nog niet bekend, maar wij kunnen nu al bijna niet wachten!