Heerlen
Lengte: 91 km *
Hoogtemeters: 1215
Score:

* Gemeten afstand kan afwijken van officiële afstand

Plaats: Heerlen
Lengte van de route: De route heeft een lengte van 21,7 kilometer.
Markering: De route is gemarkeerd met vierkante palen. De top is schuin en wijst in de richting waar je heen moet. Op de zijkant van de houten palen zitten aluminium bordjes geschroefd met daarop gepoedercoat het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes).
Startlocatie: Sport en Leisure Park, Hofstraat 5 in Landgraaf
Omgeving: De route is gelegen ten westen van Heerlen. De route loopt rondom Imstenrade, Benzenrade, Heerlerbaan en Molenberg en voert langs diverse mooie panorama?s. Enkele beklimmingen en afdalingen maken de route extra aantrekkelijk.
Aard van de route: De route van Heerlen heeft een lengte van 21,7 kilometer en er moeten 315 hoogtemeters overwonnen worden.
De route ligt tussen de route 2 Strijthagen en de verbindingsroute tussen de route Mechelen en Nuth-Voerendaal. De route gaat gedeeltelijk door bossen gelegen in woonwijken, bezit een mooie flowtrail in het Imstenraderbos en heeft 2 langere beklimmingen en afdalingen nabij de Kunderberg. Er zitten enkele mooie vergezichten in de route.
Het rijden over de MTB routes in Parkstad is op eigen risico, de terreineigenaren noch Mountainbikeclub Discovery kunnen aansprakelijk gesteld worden voor ongevallen of de toestand en markering van de MTB routes. Mountainbikeclub Discovery besteedt zeer veel vrijwillige uren aan het onderhoud van de routes.
Info: Kantine VV Schaesberg / Sport en Leisure Park, Hofstraat 5, 6372 XC Landgraaf (startpunt). Geopend van maandag t/m vrijdag vanaf 16:00 uur, zaterdag en zondag vanaf 08:00 uur
Extra: Een routekaart is te verkrijgen bij de receptie van het Sport & Leisure park. Hier is tevens de mogelijkheid om je MTB schoon te spuiten, te stallen en er is een douche- en omkleed gelegenheid. Voor het schoonspuiten en stallen wordt een kleine vergoeding gevraagd, douchen en lockers is/zijn gratis. Men kan gebruik maken van de kantine.
Voor de co?rdinatie van het onderhoud en beheer van alle bewegwijzerde MTBroutes in Zuid Limburg kun je contact opnemen met Routepunt Zuid Limburg. Vul daarvoor het formulier in op: http://www.vvvzuidlimburg.nl/corporate/routepunt-vvv-zuid-limburg/meldpunt-bewegwijzering/
GPS track: Er is een GPS-track bestand beschikbaar.
Klik HIER om het bestand te downloaden.
De startcoordinaten zijn: N 50.53.278 / E 6.00.3600.

Rate-a-Route: Heb je deze route gereden? Geef dan een reactie: Klik HIER

FuturumShop Gripgrab

Gratis MTB Magazine 

imbfreemagazine

 

Velozine logo

Facebook 

Twitter 

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #fcloc9 #eef12140 #200714072153