MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Uitreiking MTB Trail Awards - categorie: Meest duurzame MTB Trail 2020/2021

  • zaterdag 18 september 2021

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op zaterdag 18 september in het SHIMANO Experience Center in Valkenburg is de MTB Trail Award voor de Meest Duurzame MTB Trail 2020/2021 uitgereikt aan de Stichting  Mountainbike Ontwikkeling Zuid-Limburg.

Uitreiking MTB Trail Awards - categorie: Meest duurzame MTB Trail 2020/2021

De MTB Trail Awards zijn dé jaarlijkse verkiezing voor de mountainbike routes. Er zijn verschillende categorieën met elk hun eigen vakjury, die aan de hand van specifieke criteria een winnaar selecteren. Iedere route ontvangt naast een mooi prijzenpakket een route paal met gouden plaquette. 

 

Winnaar 2020/2021

In de categorie: Meest Duurzame MTB Trail: MOZL (Mountainbike Ontwikkeling Zuid-Limburg) 

Naast rijplezier vinden we het ook belangrijk om routes zo duurzaam mogelijk te maken, zodat iedereen de MTB Trails optimaal kan beleven. Bij deze categorie wordt onder andere gelet op het voorkomen van verstoring van flora en fauna, ontzien van kwetsbare gebieden en goede bewegwijzering.

 

  • MOZL (Mountainbike Ontwikkeling Zuid-Limburg) is het toonbeeld van een goede en duurzame samenwerking met Provincie, gastvrijheidssector, lokale fietsenwinkels en het opzetten van zogenaamde trail hubs en de MTB card (vrijwillige bijdrage mtb-ers). met alle stakeholders in de Provincie waardoor het lukt het netwerk aan routes en parken elk jaar weer ietsje uit te breiden. - Powered by SHIMANO

De opening van de Valkenburg SHIMANO Family Ride (Kinderroute) viel vandaag samen met de uitreiking van de MTB Trail Award van de meer dan verdiende trofee voor de Beste MTB Experience 2020/2021 aan de Stichting MOZL. Na een inleiding door Robert van Rooijen werd de trofee, een routepaal met plaquette, uitgereikt aan de heer Jean Debeij, secretaris van MOZL.

 

De MTB Trail Awards zijn in 2017 in het leven geroepen door Robert van Rooijen. Robert vond dat er te weinig waardering werd uitgesproken voor de tomeloze inzet van de grote groep vrijwilligers die de mountainbikeroutes onderhouden. Sinds 2020 zijn de Trail Awards ondergebracht bij MTBroutes.nl. Jeannette en Gert van de website omarmden het idee van Robert en waren blij met de samenwerking. Ook André (MTB_Challenge) maakt deel uit van de samenwerking om de Trail Awards vorm te geven.

 

Prijzen

Naast de Award, een routepaal met gouden plaquette, werden er prijzen van sponsoren BBB Cycling, Kärcher en Mantel uitgereikt.

 

AfterMovie
Tijdens de uitreikingen heeft  André (MTB_Challenge) video opnames gemaakt. Enkele leden van de TrailCrew zijn geinterviewd om te vertellen over hun werkzaamheden en ervaringen. Dit alles verwerkt André tot een schitterende Aftermovie die binnenkort verschijnt. 

 

MTB Trail Awards 2020/21 wordt mogelijk gemaakt door: