imbabouwenMaastricht heeft twee gloednieuwe MTB-route's. De eerste zeer technische route "Maastricht(St-Pietersberg)" - 5 kilometer - en ligt rond de St. Pietersberg en de tweede "Maastricht(Riemst)" - 11,5 kilometer - is de eerste echt grensoverschrijdende route van Zuid-Limburg.

De route op Nederlands grondgebied (bordje: geel met groen MTB teken) voert over de St. Pietersberg en is een technische maar ook pittige route. Het Belgische traject (bordje: wit met rood/zwart MTB teken) is een stuk eenvoudiger en heeft slechts een enkele echte kuitenbijter. Zeker het Nederlands gedeelte is écht de moeite waard. Er zitten pittige stukken bos in en de route is op delen redelijk steil. Dit stuk voldoet aan de eisen en wensen van de moderne mountainbiker en voert daarnaast ook nog eens over één van de mooiste natuurgebieden van Nederland bij één van de mooiste (historische) steden van Nederland. De routes zijn ook prima te combineren.

Maastricht SintPietersberg

In Chalet d’n Oberservant kun je achteraf heerlijk Bourgondisch genieten van een lekker drankje of hapje eten. De routes zijn vanwege de eenduidigheid en veiligheid naar één richting bewegwijzerd. De routes zijn zo gesitueerd, dat de mountainbiker voldoende aan zijn trekken komt, maar dat de meest kwetsbare ondergrond, bossen en natuurgebieden gespaard blijven. Dus een vriendelijk verzoek om niet af te wijken van de routes en nooit door vegetaties te rijden. Klik om de routes te bekijken. Maastricht(St-Pietersberg)  -  Maastricht(Riemst)

Een kaart met alle 17 Zuid-Limburgse MTB-routes is online verkrijgbaar via www.limburgwinkel.nl.

Gratis MTB Magazine 

imbfreemagazine

Facebook 

Twitter 

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #fcloc9 #eef12140 #200714072153