MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Uitslag MTB Trail Awards 2020/2021

  • vrijdag 4 juni 2021

De MTB Trail Awards zijn dé jaarlijkse verkiezing voor de mountainbike routes. Door de pandemie is mountainbiken in Nederland meer in trek dan ooit tevoren. Met veel nieuwe natuursporters is dit goed waarneembaar op de 235 officiële Nederlandse MTB routes. Deze routes worden veelal onderhouden door lokale clubs en verenigingen die vaak bestaan uit vrijwilligers. 

Uitslag MTB Trail Awards 2020/2021

Om deze doorgewinterde vrijwilligers de erkenning te geven die zijn verdienen, organiseren wij voor het 4e jaar de route awards.

 

Er zijn verschillende categorieën met elk hun eigen vakjury, die aan de hand van specifieke criteria een winnaar selecteren. Iedere route ontvangt naast een mooi prijzenpakket een route paal met gouden plaquette. De publieksprijs is De Gouden Schop. Deze award wordt uitgereikt aan de route met de hoogste beoordelingsscore en meeste stemmen uit de poll.

 


De Winnaars 2020/2021

Bekijk de jury motivatie ► klik HIER
 

Prijsuitreiking 2020/2021

Omdat het vanwege de pandemie onmogelijk was om een grootschalig evenement te realiseren, gaan wij dit jaar op bezoek bij de winnende routes / organisaties. Wij plaatsen gedurende de rest van het jaar video-verslag van de prijsuitreiking en het bezoek aan de routecrews en stichtingsbesturen.

Stay tuned!

 

#worldbicycleday

BBB Cycling Toolset voor MTBroutes

  • vrijdag 9 april 2021

Vorige week konden Mountainbikeroutes een BBB Cycling Toolset aanvragen. Als proef hebben de MTBroutes Gorssel en Hardenberg al een setje geinstalleerd. Er werd direct al gebruik van gemaakt. De overige routes die een setje hebben aangevraagd ontvangen dit op een later tijdstip.

BBB Cycling Toolset voor MTBroutes

Deze toolsetjes zijn beschikbaar gesteld door BBB Cycling. BBB Cycling is één van de sponsoren van het MTB Trail Awards evenement.

 

De MTB Trail Awards zijn een jaarlijkse verkiezing voor mountainbike routes. De MTBroutes worden veelal onderhouden door clubs en verenigingen bestaande uit vrijwilligers. Met de MTB Trail Awards wordt erkenning voor de inzet van deze routebouwers gepleit.

 

De publieksprijs is de Goudenschop. Daarvoor kan tot 23 april gestemd worden. Er zijn al meer dan 5000 stemmen uitgebracht. Nog niet gestemd? Klik HIER


MTB Trail Awards 2020/21 wordt mogelijk gemaakt door:

Nog niet gestemd? Het kan nu nog!

  • vrijdag 9 april 2021

Nog niet gestemd op jouw favoriete Mountainbikeroute voor de Goudenschop 2020/21? Er is al meer dan 5000 keer gestemd.

 

Stemmen kan tot 23 april. (nog maar 2 weken) Stemmen? ► klik HIER

Nog niet gestemd? Het kan nu nog!

De 10 hoogst genoteerde routes tot nu toe zijn (in willekeurige volgorde): Otterlo, Best, Hellendoorn, Rijssen, Amerongen, Sibculo, Gieten-Gasselte, Schoorl, Nijmegen en Lochem.


 

Ook JIJ kunt winnen!


Deel & Like dit bericht op Facebook of Instagram

 

Maak kans op één van de twee sets:

Schwalbe Rocket Ron 29x2.25 buitenbanden.


Deze prijzen zijn beschikbaar gesteld door medesponsor van het evenement Schwalbe.


 


MTB Trail Awards 2020/21 wordt mogelijk gemaakt door:

MTB Trail Awards 2020/21 wordt mogelijk gemaakt door: