MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Spot jij de MTB Trail Awards Promo-Car?

  • dinsdag 30 augustus 2022

Maak dan een foto en mail die naar ons om te kans te maken op een van de vele goodies!!

Spot jij de MTB Trail Awards Promo-Car?

Spoiler: Aanstaande vrijdag rijdt de promo-car in de regio Dordrecht

 


Heb jij al gestemd op jouw favoriete MTB route? Nog niet? ► Klik HIER en breng je stem uit.

 

Stemmen kan tot en met 15 september 2022

Legacy Award uitgereikt aan Jeroen van Roekel (Mountainbike museum)

  • zaterdag 27 november 2021

Afgelopen vrijdag is tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Mountainbike Museum in Arnhem de Legacy Award 2021 uitgereikt aan Jeroen van Roekel, oprichter van het Mountainbike Museum in Arnhem. De Legacy Award werd uitgereikt door Robert van Rooijen van MTB Trail Awards.

Legacy Award uitgereikt aan Jeroen van Roekel (Mountainbike museum)

Elk jaar worden MTB Trail Awards in meerdere categorieën uitgereikt. Met de MTB Trail Awards wordt erkenning voor de inzet van de routebouwers bepleit. Bovendien wordt daarbij naar duurzaamheid en  toegankelijkheid van de trails gestreefd en sportontwikkeling in het algemeen. De categorieën zijn de Gouden Schop (publieksprijs), Beste nieuwe Trail, Meest duurzame Trail, Beste Bikepark, Beste MTB Experience en een Aanmoedigingsprijs. Dit jaar is er een categorie aan toegevoegd; de Legacy Award. Deze speciale award wordt toegekend aan iemand die zich op een bijzondere manier heeft ingezet voor het mountainbiken in het algemeen.

 

 

Omdat Jeroen het zeer aan het hart ging dat gebruikte fietsen op de schroothoop terecht kwamen ging hij ze verzamelen. Zo heeft hij in de loop der jaren meer dan 700 mountainbikes verzameld van zeker 160 verschillende merken. Zo'n 8 jaar geleden kreeg zijn lang gekoesterde wens "een mountainbike museum" vorm. Zijn doel is dat de geschiedenis en de ontwikkeling die het mountainbiken heeft doorgemaakt bewaard blijft. Het museum is in de loop van de jaren zo gegroeid dat Jeroen het niet alleen meer kan runnen en gelukkig zijn er veel vrijwilligers die hem helpen met zijn passie.

 

 

Tijdens de uitreiking van de Legacy Award was ook Fanie Kok van Specialized (Soil Searching) aanwezig. Specialized omarmt het werk van het museum. Fanie bracht voor de vrijwilligers allerlei goodies zoals helmen en T-shirts mee. Maar ook door Specialized werd Jeroen in het zonnetje gezet. Hij kreeg van het fietsmerk een E-Bike overhandigd. Om zijn outfit compleet te maken kreeg Jeroen ook een speciale helm en schoenen.

 

Door André (MTB_Challenge) zijn van de uitreiking van de Legacy Award filmopnames gemaakt die binnenkort als AfterMovie verschijnen.

 

Wil je ook een bezoekje brengen aan het Mountainbike Museum? Het museum is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 09:00 tot 17:00 uur. Meer info klik HIER

Uitreiking MTB Trail Awards - categorie: Meest duurzame MTB Trail 2020/2021

  • zaterdag 18 september 2021

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op zaterdag 18 september in het SHIMANO Experience Center in Valkenburg is de MTB Trail Award voor de Meest Duurzame MTB Trail 2020/2021 uitgereikt aan de Stichting  Mountainbike Ontwikkeling Zuid-Limburg.

Uitreiking MTB Trail Awards - categorie: Meest duurzame MTB Trail 2020/2021

De MTB Trail Awards zijn dé jaarlijkse verkiezing voor de mountainbike routes. Er zijn verschillende categorieën met elk hun eigen vakjury, die aan de hand van specifieke criteria een winnaar selecteren. Iedere route ontvangt naast een mooi prijzenpakket een route paal met gouden plaquette. 

 

Winnaar 2020/2021

In de categorie: Meest Duurzame MTB Trail: MOZL (Mountainbike Ontwikkeling Zuid-Limburg) 

Naast rijplezier vinden we het ook belangrijk om routes zo duurzaam mogelijk te maken, zodat iedereen de MTB Trails optimaal kan beleven. Bij deze categorie wordt onder andere gelet op het voorkomen van verstoring van flora en fauna, ontzien van kwetsbare gebieden en goede bewegwijzering.

 

  • MOZL (Mountainbike Ontwikkeling Zuid-Limburg) is het toonbeeld van een goede en duurzame samenwerking met Provincie, gastvrijheidssector, lokale fietsenwinkels en het opzetten van zogenaamde trail hubs en de MTB card (vrijwillige bijdrage mtb-ers). met alle stakeholders in de Provincie waardoor het lukt het netwerk aan routes en parken elk jaar weer ietsje uit te breiden. - Powered by SHIMANO

De opening van de Valkenburg SHIMANO Family Ride (Kinderroute) viel vandaag samen met de uitreiking van de MTB Trail Award van de meer dan verdiende trofee voor de Beste MTB Experience 2020/2021 aan de Stichting MOZL. Na een inleiding door Robert van Rooijen werd de trofee, een routepaal met plaquette, uitgereikt aan de heer Jean Debeij, secretaris van MOZL.

 

De MTB Trail Awards zijn in 2017 in het leven geroepen door Robert van Rooijen. Robert vond dat er te weinig waardering werd uitgesproken voor de tomeloze inzet van de grote groep vrijwilligers die de mountainbikeroutes onderhouden. Sinds 2020 zijn de Trail Awards ondergebracht bij MTBroutes.nl. Jeannette en Gert van de website omarmden het idee van Robert en waren blij met de samenwerking. Ook André (MTB_Challenge) maakt deel uit van de samenwerking om de Trail Awards vorm te geven.

 

Prijzen

Naast de Award, een routepaal met gouden plaquette, werden er prijzen van sponsoren BBB Cycling, Kärcher en Mantel uitgereikt.

 

AfterMovie
Tijdens de uitreikingen heeft  André (MTB_Challenge) video opnames gemaakt. Enkele leden van de TrailCrew zijn geinterviewd om te vertellen over hun werkzaamheden en ervaringen. Dit alles verwerkt André tot een schitterende Aftermovie die binnenkort verschijnt. 

 

MTB Trail Awards 2020/21 wordt mogelijk gemaakt door:


MTB Trail Awards is een initiatief van de stichting Sustainable Trails
in samenwerking met MTB_Challenge en MTBroutesNL

 

mede mogelijk gemaakt door: