MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Gorredijk

  • Provincie Friesland
  • 30 kilometer
  • 51 hoogtemeters
  • 0,00 sterren
Hoogteprofiel:
Routevideo:
Lengte van de route
De route heeft een lengte van 30 kilometer.
Markering

De route is gemarkeerd met houten palen met in het rood het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes).

Startlocatie

Je kunt de route starten bij:
- Sportcentrum Kortezwaag, Mientewei 2, 8401 AA in Gorredijk

GPS track
Download GPX

Er is een GPS-track bestand beschikbaar.

De startcoördinaten zijn: N 53.01363, E 6.07885.

Omgeving

De route nabij Gorredijk (Veldroute Opsterland) gaat over mooie dijken, langs water, door kleine bosschages en langs velden en wegen.

Aard van de route

Deze nieuw aangelegde rode route nabij Gorredijk (Veldroute Opsterland) gaat het grootste deel over onverharde paden. Ook loopt de route door prachtige bosschages en door open velden.

De relatief eenvoudige route kent toch ook verrassende singeltracks, die het lastig maken om snel te fietsen. Enige stuurmanskunst is dan ook vereist.

Halverwege loopt de route samen met de groene route in Beetsterzwaag. De rode pijlen gaan hier over in groene pijlen.

De moeilijkheidsgraad van de route is eenvoudig.
De route is te combineren met de groene route in Drachten.

Extra

Voor de mountainbikeroutes van ATBrouteD7B is vignet (Natuurmonumenten) verplicht. Het realiseren van nieuwe paden en onderhouden van bestaande voorzieningen kost geld. Door het kopen van het vignet draagt u direct bij het in stand houden van de routes.
Het vignet is te koop bij het Witte Huis in Olterterp en Sportcentrum Kortezwaag in Gorredijk.
Voor een bedrag van € 12,- per jaar steunt u de Stichting en zijn vrijwilligers in het onderhoud op de route. Zo zorgen wij ervoor dat een uitdagende en veilige route gewaarborgd blijft.
Het vignet is ook online te bestellen: https://www.natuurmonumenten.nl/mountainbiken

Reacties

Beoordeel route
Pieter Bos
2 september 2019
Bewolkt

Ik sluit mij aan bij eerdere reacties. Het is op twee stukjes singletrack na geen MTB route te noemen. Veel lange saaie rechte stukken(90%), routebewijzenring bij vlagen zeer matig en de enige echte singletrack is tegen de richting in van het Beetsterzwaag parcours(zeer gevaarlijk). Mijn advies: rij naar 'het witte huis' in Olterterp en fiets de Bosroute Beetsterzwaag e.o. (Groene route) van 35 kilometer.

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling
Arnold Klijnstra
24 augustus 2019
Zonnig

Nee, echt geen aanrader deze route. Heb deze in juli gereden. Zeer droog en mul(logisch, dat was het overal). Dit is echter geen MTB Route. Stukje single track ten noorden van Gorredijk was een dichtbegroeid oerwoud, bij Beetsterzwaag tegen route Beetsterzwaag in(gevaarlijk). Bovendien veel asfalt en bebording erg onduidelijk. Deze was eenmalig als je Appelscha/Diever enz dichtbij hebt.

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling
HP Bos
26 juni 2019
Zonnig

Zojuist voor de tweede keer geprobeerd. Meteen in het dorp is het al even zoeken om de start. Deze is ergens verderop. 🤔
Het begin is leuk, singletrack, daarna gravel fietsen. Leuk, het is ook maar Friesland uiteindelijk...
De route houdt helaas, ergens halverwege gewoon op. Helemaal verwilderd en dichtgegroeid. Bramen en brandnetels tot schouderhoogte. Ik vraag me of of de route nog bestaat.
Ik zou hem dus niet aanraden tot deze is bijgewerkt.

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling
Sita & Norbert
17 mei 2019
Bewolkt

Wij vonden het niet een mountenbikeroute, maar meer een gewone fietstocht met twee stukjes singletrack. Daarbij was de bewegwijzering op een grootdeel niet aanwezig en moesten we aan de hand van het kaartje onze weg vinden. Ook vreemd was het dat een stuk singletrack tegen de groene route van Beesterzwaag in ging. Gelukkig waren er geen tegenliggers, want anders hadden we een probleem. Er zal nog een hoop moeten gebeuren om dit tot een “echte” moutainbikeroute te maken!

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling