MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

MTB Trail Awards 2019

Sinds 3 jaar maakt "MTB Trail Awards" zich hard voor de erkenning van vrijwilligers en regionale route bouwers, met als doel om de MTB footprint in Nederland te vergroten.

 

 

De MTB Trail Awards worden uitgereikt in 6 categorieën met ‘De Gouden Schop’ verkiezing als publieksprijs en meest prestigieuze Award. De Gouden Schop wordt toegekend aan de op basis van stemmen verkozen route met de beste MTB trail (Met top 25 noteringMTBroutes.nl) op grond van onderhoud en rijervaring.

 

 

De categorieen zijn:

 

De Gouden Schop
De Gouden Schop wordt toegekend aan de MTB Trail met de meeste stemmen.
Voor deze publieksprijs kan vanaf nu gestemd worden. (Klik HIER)
Er kan tot uiterlijk 1 oktober 2019 worden gestemd.

 

Beste Nieuwe MTB Trail
Deze categorie wordt overhandigd aan de beste nieuwe binnenkomer.

 

Beste MTB Trail Responsible Riding (Trail Etiquette)
Recreëren doe je niet alleen. Samen met andere recreanten zoals ruiters, wandelaars en vogelaars zijn MTB’ers gast in de natuur. Ondanks de ruim 200 specifiek aangelegde MTB routes is omgang met elkaar minstens zo belangrijk. Met deze prijs belonen we initiateven die de NTFU gedragscode en Trail respect op bijzondere wijze ondersteunen.

 

Natuurvriendelijkste MTB Trail
Naast rijplezier vinden we het ook belangrijk om de routes zo natuurvriendelijk te maken, zodat iedereen de MTB Trails optimaal kan beleven. Bij deze categorie wordt gelet op o..a voorkomen van de verstoring van flora en fauna, ontzien van kwetsbare gebieden en goede bewegwijzering.

 

Beste Bikepark
Zijn de rijdbare lijnen zonder enige moeite te nemen? Zit er voldoende flow in het park? Hoe staat het met de diversiteit in niveau verschil? En dien je van tevoren zelf het park te shapen of is het altijd in goed staat? Dit zijn belangrijke elementen die meewegen bij de selectie van het beste bikepark van Nederland.

 

De Aanmoedigingsprijs
Naast de erkenning voor de beste routes is er ook ruimte voor een aanmoedigingsprijs, oftewel een Award voor een route die wel wat extra aanmoediging verdient en een boost kan gebruiken.

 

 

EVENT & UITREIKING
Op zaterdag 5 oktober 2019 zullen de Awards uitgereikt worden in de vestiging van Specialized Nederland in 's Heerenberg.

 

Neem ook een kijkje op de website van MTB TRAIL AWARDS: Klik HIER