MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Bikepark Ter Horst en Smalbroek

Bikepark Ter Horst en Smalbroek zijn twee kleine bikeparken die zijn aangelegd door ATB Beilen. Ter Horst bestaat uit twee lussen waarbij goed gebruik is gemaakt van natuurlijke hoogte van de heuveltjes in het bos. Er zijn rockgardens en diverse kombochten. Daarnaast is er een pumptrack in het midden van het terrein.
Bikepark Smalbroek heeft een lengte van ongeveer 600 meter. Het bevat diverse Northshore elementen, zoals een wipwap, brug, evenwichtsbalk en skinny. Daarnaast heeft de route diverse kombochten, heuveltjes en rockgardens.
De beide bikeparken zijn met een verbindingsroute aan elkaar verbonden. Ze zijn geschikt voor de zowel jeugd als volwassenen om je techniek en skills te verbeteren.

 

Bikepark Info
Adres: Koninginnepad, 9411 in Beilen
Website: ATB Beilen Seizoen: Gehele jaar
Social Media: Facebook ATB Beilen Openingstijden: Zonsopgang - zonsondergang
Kosten: GRATIS Verhuur aanwezig:
Nee

 

 
Bikepark Features

❌ Downhill ride
Drop 30 cm

❌ Drop 50 cm

❌ Drop 80 cm
❌ Jumpline
❌ Gap jump
❌ Hip jump

 Kombocht

Northshore
Pumptrack
 Rockgarden
 Skinnie
Stairs

❌ Step-up jump

❌ Switchback up
❌ Switchback down
❌ Table jump
❌ Uphill ride
❌ Wallride
❌ Wip-wap

Deze gegevens zijn nog niet up-to-date!

 

Veiligheid

Het rijden op een Bikepark is niet zonder risico. Onderschat niet de moeilijkheid van het Bikepark en overschat niet je eigen technische vaardigheden. Veelal gelden op de bikeparken de volgende regels:

- Betreden en gebruik op eigen risico!
- Bezoekers/gebruikers zijn zelf aansprakelijk voor letsel en/of schade zelf geleden en/of veroorzaakt aan een ander.
- Het dragen van een valhelm en bescherming is verplicht!
Kijk voor de exacte regels op de website van het betreffende Bikepark.

 

Bikepark Series

Mountainbiken is véél meer dan alleen trappen ‘en een beetje sturen’. Naast een goede conditie vergt het ook rijtechniek, of ‘skills’. En die combinatie maakt het voor velen zo’n aantrekkelijke sport.
Bikeparken zijn er op ingericht om vooral bezig te kunnen zijn met die rijtechniek. Je werkt er op allerlei aangelegde lijnen en obstakels aan het verbeteren van je balans, je bochtentechniek of bijvoorbeeld het nemen van een sprong of drop.

André Deunhouwer (MTB Challenge) gaat samen met Mark ten Napel (Velozine) voor de Bikepark Series op pad naar de bikeparken in Nederland.